A fost lansat filmul „Usturoi”, al bloggerului clujean Radu Băzăvan

Filmul independent „Usturoi”, scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan, a fost lansat simultan în cinema și pe internet, pentru românii care locuiesc în străinătate.

Comedia „Usturoi” a avut premiera joi, 17 decembrie, la Cluj-Napoca. În paralel, filmul a fost lansat și pe internet, pentru românii din diasporă. Filmul va fi disponibil pe o perioadă de două săptămâni, pe platforma de filme Vimeo on Demand.

În urma numeroaselor cereri primite de la românii din diaspora care doreau să vadă filmul nostru, ne-am gândit să le facem o surpriză plăcută acuma, de sărbători.„Usturoi” va fi disponibil la vizionare exclusiv în afara țării pentru toți cei care simt românește și care doresc să-și aline dorul de casă acuma, de Crăciun. În Usturoi am arătat cu predilecție părțile frumoase ale unei Românii optimiste, pe care îți face plăcere să o vezi”, a declarat regizorul Lucian Alexandrescu.

„Usturoi” este prima comedie românească produsă exclusiv în Transilvania și primul film românesc lansat simultan în cinema și pe internet.

În cinematografele românești de anul viitor

Dacă românii din diasporă vor putea viziona filmul „Usturoi” în următoarele săptămâni, românii din țară care doresc să vizioneze acest film vor mai avea de așteptat până la începutul anului viitor. În luna ianuarie 2016 comedia „Usturoi” va ajunge în cinematografele din toată țara, pentru publicul larg.

„Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan, cunoscut ca și Groparuși a fost regizat de sibianul Lucian Alexandrescu, stabilit în SUA.

Filmul descrie călătoria a doi copii (unul de etnie romă) dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează, cu inocența copilăriei, să-și îndeplinească visul de a deveni actori. „Eremia (un copil rom) și Nicușor doresc să-și depășească condiţia lor limitată de copii săraci și fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj”, se arată în synopsisul filmului.

Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul Usturoi a umplut sălile în anul 2014 la festivalurile de film, proiecțiile sale reprezentând cele mai disputate momente de la: TIFF Cluj, Comedy Cluj, TIFF Sibiu, Tenaris CineLatino Zalău, KINOdiseea București, New York Independent Film Festival, Boston Kids International Film Festival, Nomad Norvegia și Chemnitz Germania.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.