logo
Search
Generic filters
Exact matches only

TIFF inaugurează Someș Open Air

O parte dintre filmele difuzate în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) vor putea fi vizionate și în aer liber. Anul acesta, TIFF inaugurează Someș Open Air, un nou spațiu destinat proiecțiilor în aer liber, cu intrare gratuită, unde va rula câte un film în fiecare seară de festival, începând de la ora 22:00.

Potrivit organizatorilor TIFF, Someș Open Air va fi amenajat în Parcul „La Butuci”, situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 33.

Programul va debuta vineri, 27 mai, când va fi proiectat filmul „A War” (r. Tobias Lindholm) nominalizat la Premiile Oscar 2016 pentru cel mai bun film străin. Acesta va fi urmat sâmbătă, 28 mai, de filmul „Schneider vs. Bax”,  după care, zilele următoare, vor putea fi vizionate peliculele „Sunset Song”,„Very Big Shot, Tag” (în retrospectiva dedicată regizorului japonez Sion Sono), „Welcome to Norway”, „Remember” (cu Christopher Plummer), „Man on High Heels” și „Belgica”, filmul care închide oficial festivalul.

De asemenea, pentru toți cei pasionați de lumea fotbalului, TIFF a pregătit joi, 2 iunie, de la ora 22.00, proiecția specială Becoming Zlatan/Ascensiunea lui Zlatan (2015), documentarul care urmărește evoluția lui Zlatan Ibrahimović (34 de ani), faimosul fotbalist suedez de origine bosniaco-croată desemnat în 2016 cel mai bun jucător din Liga 1 pentru al treilea an consecutiv, un record al acestei distincții.

Cel mai mare festival de film din România începe peste trei zile la Cluj-Napoca. Între 27 mai și 5 iunie, Festivalul Internațional de Film Transilvania va aduce la Cluj o selecție de filme unul și unul, concerte cu trupele momentului, expoziții, dezbateri și petreceri. 248 de producții – dintre care 216 lungmetraje și 32 de scurtmetraje – din 64 de țări vor rula pe ecrane și circa 850 de invitați români și străini vor ajunge la Cluj în timpul festivalului. 20 de locații vor găzdui proiecții și evenimente speciale, iar mai mult de 300 de voluntari vor asigura buna lor desfășurare, alături de echipa TIFF.

Festivalul Internațional de Film Transilvania, ajuns în acest an la cea de-a 15 ediție, este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.