logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 lucruri care îți pot ușura naveta de dimineață

Diminețile în care drumul spre muncă e unul lung și plicticos trebuie să dispară. Chiar dacă nu ai cum scurta sau elimina acea oră pe care o faci în fiecare dimineață ca să ajungi la birou, poți să scapi de timpul mort, ușurându-ți astfel ziua. Iată câteva idei care să îți ocupe timpul petrecut în mijloacele de transport în comun sau, unele dintre acestea, chiar în mașina personală.

Citește o carte

femeie-citeste-carte-in-autobuzSursa foto: © Dmytro Konstantynov

Una dintre cele mai practicate activități în timpul navetei spre birou (și înapoi spre casă, seara) este cititul. Fie că alegi să citești o carte de beletristică sau una educativă, timpul nu va mai fi unul pierdut. Cărțile îți pot extinde universul creativ și pot să îți ofere inspirație sau chiar rezolvări pentru problemele tale din viața de zi cu zi. Alege-le pe cele ale căror subiect te interesează, ca să îți păstrezi curiozitatea pe parcursul traseului tău. Un alt beneficiu oferit de cărți e că îți poți îmbunătăți vocabularul. Dacă ești șofer, încearcă o carte audio în locul cărții convenționale.

Ascultă un discurs inspirațional

femeie-de-afaceri-in-autobuz_29140777Sursa foto: © Berc

Pe internet există tot felul de discursuri motivaționale sau inspiraționale, gata oricând să fie descărcate în device-urile tale mobile și să fie ascultate. Profită de resursele online, ca să poți să îți crești îndârjirea de a face ceva sau chiar să te educi într-un anumit domeniu. Partea bună e că, spre deosebire de cărți, resursele audio pot fi ascultate și în timp ce conduci.

Vizionează un episod din serialul tău preferat

femeie-razand-pe-tren_29189078Sursa foto: © Berc

Dacă nu ești șofer, îți permiți să vizionezi un episod din serialul tău preferat în timpul navetei spre birou. Cel mai ușor e atunci când îți descarci episoadele pe tabletă, astfel încât să le poți accesa oricând, fără să ai nevoie de acces constant la internet. Singurul lucru de care trebuie să te asiguri e că nu îi deranjezi pe ceilalți oameni din transportul în comun, așa că asigură-te că ai la tine și o pereche de căști.

Învață o limbă străină

platforma-educativa-app_58747734Sursa foto: © Georgejmclittle

Dacă tot spui că nu ai timpul necesar să mergi la cursuri de limbi străine, ca să îți dezvolți cunoștințele lingvistice, încearcă să faci acest lucru în timp ce călătorești spre birou. Există mai multe platforme care oferă cursuri gratuite și astfel, nu te mai poți plânge nici de timp mort datorită navetei lungi pe care o ai de parcurs și nici de lipsa de timp pentru a învăța o limbă nouă.

Creează ceva

creion-si-hartie_41837435Sursa foto: © Settaphan Rummanee

Desigur, nu o să poți să scoți un şevalet și un set de pictură în metrou sau în autobuz, însă totuși te îndemn să creezi ceva artistic. Fie că alegi să faci o schiță, pe un carnețel, sau să scrii o poveste, o poezie sau un cântec, ocupă-ți timpul cu ceva artistic. Astfel, vei reuși să îți deschizi mintea spre creativitate și să te eliberezi de stres.

 

Meditează

om-ganditor_57984986Sursa foto: © Viktorholm

Dacă preferi să nu faci nimic activ în timp ce mergi spre birou, îți sugerez să te uiți pe geamul autobuzului. De fapt, ignoră imaginile și activitățile de dincolo de geam și concentrează-te pe meditație. Ce moment mai bun pentru a face asta, decât cel în care stai, fără să poți face nimic, într-un autobuz. Îndepărtează-te mental de zumzetul din autobuz, de gândurile tale, de probleme. De fapt, încearcă să îți golești mintea complet și să te bucuri de câteva minute de liniște și pace interioară.

Organizează-ți ziua

planner_41237254Sursa foto: © Karenr

Hai să o luăm altfel. Ești la început de zi, acasă ai servit deja micul dejun și cafeaua de dimineață, la birou vei avea de rezolvat cel puțin 4-5 sarcini pe ziua de azi, iar spre seară, parcă ți-ai făcut planuri cu câțiva prieteni. Folosește-te de timpul petrecut în autobuz pentru a-ți organiza activitățile din ziua respectivă, în ordinea importanței acestora.

Visează

femeie-visatoare_41697411Sursa foto:  © Kasto80

Nu îți sugerez să adormi pentru că e posibil să treci de stația la care trebuia să cobori. Îți propun, în schimb, să îți lași mintea să rătăcească. Visatul cu ochii deschiși poate fi benefic în unele situații, pentru că îi permite creierului tău să proceseze informațiile acumulate anterior și poate chiar să vină cu soluții inedite pentru probleme mai vechi.

Ascultă muzică

femeie-asculta-muzicaSursa foto: © Monkey Business Images

Cea mai simplă și mai pasivă dintre activitățile pe care ți le sugerez este ascultatul de muzică. Nu cred că există un moment mai bun pentru a te energiza și binedispune decât la începutul zilei. Umple-ți music player-ul de piesele tale preferate, dintre cele cu mesaje pozitive și care îți transmit bună dispoziție, și lasă muzica să te încarce cu energie, asemeni unui încărcător de baterii. Dacă vrei ca asta să devină o activitate mai puțin pasivă, alătură-te cântăreților tăi preferați și fă o sesiune de karaoke, în special dacă ești singur în mașina de serviciu și blocat în trafic.

Joacă-te pe telefon

joaca-pe-telefon_60058086Sursa foto: © Ldprod

Jocurile de pe mobil nu trebuie să fie un lucru negativ în viața ta. De fapt, unele dintre acestea pot chiar să îți întărească memoria și să te ajute să înveți lucruri noi. Alege jocuri care să îți antreneze „mușchii” creierului și nu jocuri care se joacă mecanic, fără ca tu să fii nevoit să gândești, asta dacă vrei să beneficiezi de pe urma lor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *