logo
Generic filters
Exact matches only

10 lucruri de făcut înainte de ora 10

Sursă foto: dreamstime.com

Rutina ta de dimineața e ceva de genul: te trezești, îți faci ritualul de igienă, iei micul dejun, apoi te îmbraci și mergi la serviciu. Am dreptate? Dacă da, înseamnă că sari peste câțiva pași esențiali pentru o zi productivă, energizată și plină de pozitivitate. Iată care sunt aceștia:

  1. Meditează!

În loc să verifici emailul și să-ți butonezi telefonul primul lucru dimineața, când te trezești, stai câteva minute și bucură-te de liniște. Te va ajuta să îți începi dimineața cu calm, nu haos.

  1. Pune-ți în gând 3 sarcini!

Cu siguranță ai de realizat mai mult de trei sarcini într-o zi de muncă. Însă, dimineața, înainte să te apuci efectiv de treabă, gândește-te la trei cele mai importante sarcini, care să îți aducă satisfacție la finalul zilei.

  1. Lasă loc de timp liber!

Mai exact, când îți faci programul pentru ziua respectivă, lasă câteva ore libere, împrăștiate pe parcursul zilei. Vei putea astfel să te ocupi de lucrurile neprevăzute, sau să îți reîncarci bateria, pentru a putea fi productiv toată ziua.

  1. Hidratează-te!

Când te trezești, corpul tău este deshidratat. Oferă-i apa de care are nevoie și asigură-ți doza de hidratare pe parcursul zilei. În plus, bând apă vei fi mai fresh și mai puțin probabil să ai dureri de cap.

  1. Întinde-te!

Toată lumea se trezește puțin înțepenită dimineața. De aceea este bine să faci câteva exerciții prin care să îți întinzi mușchii. Astfel, îți vei îmbunătăți circulația sângelui, îți vei crește flexibilitatea și îți va îmbunătăți postura, pe parcursul zilei.

  1. Ascultă muzică!

Muzica este modul perfect de a te încărca cu energie și bună dispoziție la începutul zilei. Ascultă puțină muzică în timp ce te pregătești să îți începi ziua.

  1. Zâmbește!

Uită-te în oglindă și oferă-ți un zâmbet. Pare amuzant, însă, de cele mai multe ori, oamenii uită că știu să și zâmbească. Adu-ți aminte de asta în fiecare dimineață și vei avea o zi plină de pozitivitate și optimism.

  1. Lasă curățenie în urma ta!

Poate fi obositor să vii acasă după o zi de muncă și să îți dai seama că încă mai ai de făcut curățenie. De aceea, dimineața asigură-te că nu lași dezordine în urma ta, iar atunci când te întorci acasă vei putea să te relaxezi, știind că ziua de muncă s-a încheiat.

  1. Scapă de cea mai grea sarcină!

E simplu, când știi că ai ceva greu sau obositor de făcut, vei avea gândul la acea sarcină toată ziua. Dacă rezolvi prima dată acea problemă, vei avea mintea mai relaxată pe parcursul întregii zile.

  1. Mulțumește!

Fii recunoscător pentru toate lucrurile bune din viața ta, dar și pentru toate lecțiile învățate din lucrurile rele ce ți s-au întâmplat. Adu-ți aminte în fiecare dimineață cât de important ești pentru tine și pentru cei din jurul tău.

Adaugă măcar câteva dintre aceste îndemnuri în rutina ta de dimineață pentru a beneficia de o zi mai productivă, mai pozitivă și fără prea mult stres.

Citește și Ia deciziile bune în 7 pași

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *