Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

3 locuri din România care merită vizitate

Este cunoscut faptul că România este o țară plină de peisaje frumoase și locuri de poveste care îți arată bogăția țării. Chiar dacă sunt multe locuri foarte cunoscute și de poveste de care multă lume a auzit, țara noastră este formată și din multe alte zone mai puțin cunoscute. Așadar, am pregătit o listă cu niște locuri deosebite din țara noastră, dar despre care probabil nu s-au auzit atât de multe lucruri sau poate nu sunt frecvent vizitate.

Lista este formată din locuri din toate părțile țării, aflate atât la munte, cât și la câmpie. Citind această listă cu siguranță pot fi descoperite multe zone spectaculoase care probabil nici nu sunt departe de locul în care locuiți, dar de care nu ați auzit.

1. Eutopia Gardens 

La 10 km de Arad, există un loc special care reprezintă un loc de poveste, fiind vorba despre cel mai mare rozariu din țară și din sud-estul Europei. Acest parc se întinde pe 25 de hectare și găzduiește aproximativ 2000 de soiuri de trandafiri din toată lumea, unii dintre aceștia fiind foarte rari și speciali. Multe dintre aceste specii de trandafiri au fost premiate în cadrul unor concursuri internaționale, fiind considerați cei mai frumoși trandafiri ai lumii. Parcul este într-o continuă dezvoltare, construcția sa fiind începută în anul 2002. Parcul încă nu este finalizat și se estimează deschiderea completă a acestuia în anul 2022. Chiar dacă încă nu este finalizat, sunt așteptate persoane din toate zonele țării pentru o zi de relaxare și admirare a frumoaselor flori. Parcul este unul de poveste reprezentând o zonă romantică și foarte frumoasă, acesta fiind împărțit în două mari zone. Una este destinată colecțiilor de plante, iar cealaltă grădinilor tematice.

Trandafir

2. Rezervația naturală de la focul viu

În Valea Milcovului, în satul Andreiașul de Jos se află un loc unic în Europa, Focul Viu. Acest loc este denumit așa de către localnici datorită flăcărilor care ies din pământ, care se formează fără niciun ajutor uman. Acest fenomen are loc din cauza emanațiilor de gaze, care mențin flăcările cu ajutorul soarelui, fiind de o frumusețe rară și un fenomen rar întâlnit. Puțină lume cunoaște acest loc, fiind nepromovat și cunoscut în mare parte doar de către cei care locuiesc în apropiere. Este un fenomen unic în Europa, însă puțini români cunosc câte ceva despre acest fenomen spectaculos și unic.

Rezervația geologică a luat naștere în anul 1973, când a fost înscrisă ca arie protejată prin lege, fiind cea mai mare de acest tip din țară. Este considerată monument al naturii și face parte din obiectivele rare ale României.

Focul viu

3. Delta Banatului

Despre Delta Dunării a auzit toată lumea, însă Delta Banatului este un loc foarte asemănător, dar nu chiar atât de cunoscut. Aceasta se află în județul Timiș și a apărut ca urmare a faptului că mai multe mlaștini au ajuns aproape să se unească. În această zonă se regăsesc aproximativ 40% dintre speciile de păsări ale țării. Delta Banatului este spectaculoasă prin multitudinea de animale descoperite acolo, fiind o rezervație naturală extraordinară.

Câteva dintre speciile care se regăsesc în această zonă sunt pe cale de dispariție, acestea mai putând fi întâlnite exclusiv în Delta Dunării. Viețuitoarele din această zonă sunt protejate prin lege, Delta Banatului fiind considerată un sanctuar al păsărilor, fiind descoperite o multitudine de specii interesante. Tot aici, trăiesc și mistreți sau alte animale mici, iar vegetația extrem de bogată contribuie la o atmoseferă asemănatoare cu un paradis natural, fiind o zonă extraordinară și care merită descoperită cu orice preț.

Delta Banatului

Aceste locuri sunte perfecte pentru o plimbare departe de aglomerația cotidiană și cu siguranță sunt niște zone foarte interesante, chiar dacă sunt mai puțin cunoscute!

Am pregătit pentru voi înca 10 obiective turistice din orașul Alba Iulia

Cover - sursa: Pexels.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *