logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 cărți pe care poți să le citești într-un weekend ploios

Weekendurile ploioase pot fi plicticoase dacă nu reușești să faci planuri alături de prieteni sau familie, planuri care să nu implice ieșitul în ploaie, bineînțeles. O bună metodă de a evita asta este să îți petreci timpul relaxându-te cu o cană de cafea sau ceai și o carte bună în mână. În cazul în care nu ai idee ce să citești într-o zi ploioasă de weekend, îți propunem câteva cărți perfecte pentru acest tip de vreme.

Fantoma de la Operă, Gaston Leroux

O carte în care acțiunea poate fi numită melodramatică, plină de mister și iubire, pasiune, dar și crimă și, uneori, groază. Este cartea perfectă pentru a petrece o sâmbătă după amiază ploioasă. Dacă îți place teatrul și dramaturgia, îți garantez că, odată ce ai început să o citești „Fantoma de la Operă”, nu vei vrea să o mai lași din mână până când ajungi la ultima pagină.

Marile Speranțe, Charles Dickens

O altă poveste clasică pe care ți-o recomandăm pe timp de ploaie este și „Great Expectations/Marile Speranțe” a lui Charles Dickens. Având acțiunea în Anglia, una dintre cele mai ploioase zone din Europa, cartea reușește să te transpună în timp și spațiu, ploaia de afară reușind să adauge un plus experienței.

Mr. Penumbra’s 24 h Bookstore, Robin Sloan

Magazinul de cărți non stop al domnului Penumbra nu este chiar un magazin de cărți. Asta observă Clay atunci când se angajează aici după ce își pierde locul de muncă anterior. Acesta observă că, în realitate, clienții magazinului sunt membri ai unei societăți secrete care rezolvă mistere. O acțiune numai bună pentru o zi ploioasă de weekend.

Toată lumina pe care nu o putem vedea, Anthony Doerr

Una dintre cele mai apreciate cărți lansate în 2014 este și ea pe lista recomandărilor de lectură pentru un weekend ploios. Fiind câștigătoare a unui premiu Pulitzer pentru literatură, cartea spune povestea unei franțuzoaice oarbă și a unui soldat german. Aceasta îți va stârni sentimente puternice în timp ce îți ilustrează povestea unui război mondial, a decenței umane și a nevoii de supraviețuire.

Crima din Orient Express, Agatha Christie

Agatha Christie este recunoscută pentru romanele ei polițiste, iar „Crima din Orient Express” este una dintre cele mai iubite cărți ale scriitoarei. Detectivul Hercule Poirot, personajul principal al cărții, încearcă să rezolve o crimă care a avut loc în timpul unei călătorii cu trenul Orient Express.

După cum ți-ai dat, probabil, seama, îți recomandăm să te învălui în mister în timpul weekendului ploios, pentru a avea parte de puțină aventură, fără să fii nevoit să ieși în ploaie.

Tu ce citești când plouă afară?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *