Search
Generic filters
Exact matches only

5 ceaiuri aromate pentru toamnă

Ceaiurile sunt extrem de benefice pentru organism, atât cele făcute cu frunze de ceai (verde, alb, negru sau oolong), cât și specialitățile de ceai din plante și fructe. Cum sezonul rece se apropie, ceaiurile calde reintră în atenția noastră și încep din nou să ne delecteze simțurile. De aceea, îți propun 5 arome de ceai perfecte pentru anotimpul frunzelor căzute.

Ceaiul de trandafir

ceai-de-trandafiri_39308152Sursa foto: © Tashka2000

Aromat, parfumat și dulce, ceaiul de trandafir este unul perfect de savurat dupămasa, eventual cu o prăjiturică lângă. Majoritatea oamenilor îl consumă cald. Ceaiul din petale de trandafir este o modalitate bună de a aduce un aport mare de vitamina C în organism și să îți pregătești corpul pentru sezonul rece.

Ceaiul de iasomie

ceai-de-iasomie_32663751Sursa foto: © Tatjana Baibakova

Menținem ideea ceaiurilor de plante și îți recomand acum ceaiul de iasomie. Pe lângă proprietățile anti-îmbătrânire pe care le are, ceaiul de iasomie ajută la eliberarea stresului prin aromaterapie, reglează circulația sângelui în organism și luptă împotriva bacteriilor. Ce modalitate mai plăcută de a preveni răcelile există?

Ceai de piersici

ceai-de-piersici_25963047Sursa foto: © Donatella Tandelli

Majoritatea dintre noi îl considerăm un ceai de vară și îl consumăm rece, ca o băutură răcoritoare, însă acesta poate fi consumat și cald, fiind extrem de aromat și de dulce. Îți va oferi un moment de relaxare aromat, pentru ca apoi să îți continui ziua.

Ceai de scorțișoară

ceai-de-scortisoara_64104709Sursa foto: © Hani Eriani

Scorțișoara este iubită de majoritatea oamenilor pentru aroma ei caldă și potentă, iar în ceai aceasta se intensifică. Ceaiul de scorțișoară îmbunătățește circulația periferică, astfel încât să nu ai mâinile și picioarele reci tot timpul. Totodată, acesta luptă împotriva bacteriilor, a virusurilor și a paraziților.

Ceai de levănțică

ceai-de-levantica_41588652Sursa foto:  © Andrey Kotko

Fiind ușor dulce, aromat și bine mirositor, ceaiul de levănțică e alegerea celor care au nevoie să se calmeze după o zi agitată. Levănțica are printre proprietățile sale combaterea oboselii, a insomniei și a durerilor de cap cauzate de stres.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *