Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 Lucruri pe care trebuie să le faci în fiecare dimineață

Modul în care îți începi dimineața poate să îți dea tonul pentru starea de spirit pe care o vei avea pe tot parcursul zilei. De aceea, este important să ai un anumit ritual dimineața care să te introducă într-o stare de spirit benefică, care să-ți creeze productivitate și motivație. Indiferent de ritualul tău specific, îți propun o listă cu 5 lucruri pe care trebuie să le faci în fiecare dimineață ca să îți începi ziua bine.

Întinde-te

Imediat ce te trezești, întinde-te în stânga și în dreapta. Chiar înainte să deschizi ochii, ritmul tău cardiac este cel mai încetinit. Din acest motiv, când te trezești și, instinctiv, începi să îți întinzi mușchii spatelui, gâtului și picioarelor, ceea ce faci de fapt este să pui în acțiune circulația sanguină și să îți mărești mobilitatea și echilibrul înainte să te dai jos din pat. Faptul că îți întinzi mușchii și că ritmul cardiac se intensifică te energizează, iar asta înseamnă că ești mai puțin probabil să rămâi adormit peste zi.

Mănâncă micul dejun

Nu degeaba i se spune „cea mai importantă masă a zilei”, nu-i așa? Nu este indicat să sari peste micul dejun. De aceea, oricât de grăbit ai fi, este vital pentru sănătatea ta să îți faci timp pentru masa de dimineață. Dacă simți că nu îți ajunge timpul, poate e cazul să începi să te trezești puțin mai devreme, astfel încât timpul să îți permită să faci tot ce ai nevoie dimineața, în ritmul tău.

Organizează-ți ziua

Odată ce te-ai trezit și ți-ai făcut igiena de dimineață, încearcă să îți organizezi task-urile pentru ziua respectivă. Gândește-te care sunt sarcinile care îți solicită cel mai mult atenția și planifică-ți să le rezolvi în perioada din zi când ești cel mai productiv (asta depinde de la om la om). Pune lucrurile pe care trebuie să le faci în fața celor pe care ai putea să le faci și prioritizează totul lăsând totuși loc de modificări pentru sarcinile care ar putea să-ți apară pe parcursul zilei și care pot necesita atenția ta urgentă.

Exersează-ți fizicul

Am spus-o de multe ori deja, însă atunci când te antrenezi dimineața există mai puține șanse să apară modificări în programul tău, astfel că nu vei avea motive să amâni, să anulezi sau să recuperezi antrenamente. În plus, mișcarea îți va fi benefică pe tot parcursul zilei, făcându-te să te simți mai activ și să arzi mai multe calorii.

Găsește-ți un timp de respiro

Fie că te trezești înaintea celorlalţi să îți bei cafeaua în liniște sau că preferi să te pierzi în muzica din căști dimineața, în mijlocul de transport în comun, este important să găsești un moment în care să nu ai nicio grijă în minte. Acesta e momentul din zi când poți să îți relaxezi mintea și să începi ziua eliberându-te de grijile zilei de ieri.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *