Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 obiceiuri care îți întăresc mintea și corpul

Mintea și corpul tău trebuie să trăiască în armonie pentru ca tu să fii în cea mai bună formă a ta. Pentru asta, e nevoie să îți formezi niște obiceiuri care să te ajute să păstrezi acea armonie. Îți voi enumera în cele ce urmează doar 5 astfel de obiceiuri, care te ajută să îți întărești mintea și corpul.

Vizionează discursuri motivaționale

Ca să reușești să faci tot ce îți propui, trebuie să fii inspirat și bine motivat. Totuși, nu o dată se întâmplă ca motivația să dispară, fie în urma unui eșec, fie din alte motive. În acele momente e nevoie ca cineva să te facă să regăsești acea motivație care să te facă să vrei să îți atingi scopul. Poți opta pentru discursuri motivaționale video sau poți citi o carte sau un discurs inspirațional. Resursele pe acest subiect sunt destul de vaste.

Hrănește-ți creierul

Nutriția este foarte importantă pentru sănătatea corpului tău, însă este la fel de importantă și pentru mintea ta. Oferă-i creierului tău tot ce are nevoie pentru ca acesta să te poată ajuta să îți îndeplinești scopurile. Alimentele precum ouăle, laptele și carnea de pește (în special somon și halibut) sunt câteva dintre alimentele care ajută la sporirea puterii de concentrare și a capacității de înțelegere.

Fă sport

Este important să faci mișcare în fiecare zi, pentru ca mușchii tăi să fie într-o formă fizică exemplară. Asta te va ajuta să reacționezi mai rapid și să ai forța necesară să faci tot ceea ce ai nevoie. Totodată însă, e important să exersezi pentru că, în acele momente, corpul tău eliberează endorfine și oxitocină, care îți oferă o stare de bine. Asta te va ajuta să îți crești și puterea de concentrare și soluționare a problemelor.

Transformă gelozia într-un lucru bun

Toată lumea devine geloasă cel puțin o dată în viață. Ceea ce este important, însă, este ce anume faci cu acel sentiment. Te sfătuiesc să îl transformi într-un lucru bun, motivațional. Te sfătuiesc să mergi pe principiul „dacă el poate, trebuie să pot și eu” și să te folosești de persoana pe care ești gelos, ca un model de viață, după care să te iei pentru a-ți atinge scopurile. Desigur, e bine să te inspiri doar, punându-ți propria amprentă pe lucrurile pe care le faci.

Provoacă-te

Nu în ultimul rând, oferă-ţi provocări. Sunt convinsă că știi să îți setezi țeluri și praguri pe care să le atingi. Ceea ce vreau să îți spun este să setezi acele praguri în imediata apropiere a limitei tale, să te provoci să îți întreci propriile limite. Va fi greu, dar satisfacția atingerii unui prag va face ca totul să merite.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *