Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

7 obiceiuri de weekend ale persoanelor de succes

Te-ai întrebat vreodată cum reușesc unii oameni să rezolve atât de multe lucruri într-o singură zi? Până la urmă, toți avem același număr de ore într-o zi, nu-i așa? Ei bine, răspunsul la această întrebare se află în activitățile pe care acești oameni le au în timpul lor liber, mai precis, în weekend. Te invit să descoperi care sunt aceste activități și cum ai putea să le încorporezi și în rutina ta de weekend.

  1. Își păstrează ora de trezire

Primul și poate cel mai important obicei de weekend pentru cei care au succes este faptul că se trezesc la aceeași oră ca și în restul săptămânii. Acest lucru este recomandat și de specialiști, datorită faptului că păstrează ritmul circadian intact. Desigur, asta înseamnă că păstrează și ora de culcare la același timp, pentru ca somnul să fie unul odihnitor. Altfel spus, dacă în timpul săptămânii te trezești la ora 6, încearcă să faci asta și în weekend. Iar după ce ți-ai făcut rutina de dimineață, treci la următoarele activități pe care le ai.

2.  Meditează

Meditația nu înseamnă neapărat să stai într-o poziție de yoga și să îți golești mintea. Dimpotrivă, meditația poate fi sinonimă cu relaxarea și petrecerea timpului în compania propriei persoane. Atunci când petreci timp singur, ai șansa să găsești rezolvări pentru probleme, fără să te gândești la asta. Așa că, după rutina de dimineață, alocă-ți o oră sau două de singurătate, ca să îți pui gândurile în ordine.

  1. Planifică

Noțiunea de timp liber nu înseamnă dezordine pentru oamenii de succes. Aceștia obișnuiesc să îți planifice activitățile, astfel încât weekendul lor să fie productiv. Singura diferență e că, la sfârșitul săptămânii, activitățile prioritare devin cele de relaxare și distracție în locul celor de la locul de muncă. Pentru tine, asta poate însemna să te detașezi de ceea ce înseamnă job și să faci ceva alături de cei dragi. Mai poate însemna să practici acel hobby pe care îl ai sau să încerci ceva nou, ceva ce îți doreai de ceva timp să faci.

  1. Fac mișcare

Mișcarea este extrem de importantă pentru sănătatea organismului nostru. Iar fără un corp sănătos, nu putem face tot ceea ce ne propunem. Oamenii de succes știu asta și se străduiesc să își mențină corpul în condiție optimă. Urmează exemplul acestora și, după o perioadă, vei vedea cât de important e rolul exercițiilor fizice în productivitate. Însă ține minte să alegi acel tip de mișcare care îți face plăcere să o faci.

  1. Se bucură de momentele fericite

Crezi sau nu, acești oameni știu să se bucure de momentele fericite din viața lor, nu rămân îngropați în muncă sau în probleme. Este important să faci și tu asta, pentru că altfel, s-ar putea să ai regrete mai târziu. Pe de altă parte, încearcă să trăiești momentele fericite, nu doar să faci parte din peisaj. Mai precis, lasă rețelele sociale și emailul la o parte și petrece timp în offline, creând amintiri vii, nu poze sau check-in-uri.

  1. Încearcă să facă fapte bune

Pentru oamenii de succes este foarte important să dea comunității pe baza căreia s-au ridicat, ceva înapoi. Mă refer aici la activități de voluntariat, filantropie sau caritate. Pentru noi, oamenii care nu ne permitem să facem aceste lucruri, este important să încercăm să facem fapte bune, chiar și dacă sunt mărunte. Așadar, încearcă să oferi o pâine unui om al străzi sau să ajuți un bătrân să treacă strada. Fă o faptă bună atât cât îți permite bugetul, timpul sau disponibilitatea.

  1. Se pregătesc pentru săptămâna care urmează

Nu în ultimul rând, acești oameni își pregătesc calendarul pentru săptămâna care urmează. Dacă la punctul 3 îți spuneam că aceștia planifică pentru ceea ce urmează să facă în weekend, acum îți spun că planifică ceea ce urmează să facă în săptămâna de lucru. Bineînțeles, nu e nevoie să îți planifici totul la minut, însă este important să atingi activitățile importante pe care trebuie să le faci în următoarea săptămână, să prioritizezi și să te pregătești mental pentru ceea ce urmează să faci.

Tu ce obiceiuri ai de dimineață în timpul weekend-ului?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *