Search
Generic filters
Exact matches only

Astronauții și pozele

Zorii zilei: un austronaut a imortalizat o imagine uimitoare cu prima lumină a dimineții

O imagine uluitoare care arată cum se ridică Luna deasupra SUA în zorii zilei a fost postată pe Twitter de un astronaut din Stația Spațială Internațională. Fotografia uimitoare, care seamănă izbitor cu imaginea de început a unui film universal, a fost postată pe rețeaua să de socializare de canadianul Chris Hadfield, care a a publicat mai multe imagini ale Pământului văzut din spațiu.

Imaginea a fost realizată asupra Americii de Sud-Vest și este una din ultimele fotografii realizate de Hadfield din spațiu, pentru că el a anunțat că întoarcerea sa pe Pământ va începe la sfârșitul acestei luni. Comandantul Stației Spațiale Internaționale, Chris, are o mulțime de fani pe rețelele de socializate Facebook și Twitter unde postează zilnic diverse imagini splendide din spațiu, precum și mai multe știri cu privire la progresul diferitelor misiuni la care participă împreună cu colegii săi.

Pe 21 decembrie, Hadfield se întorcea la bordul ISS, care orbitează Pământul cu o viteză de 8 km pe secundă. Imaginile surprinse din spațiu pe care astronautul le-a postat sunt diverse, de la luminile strălucitoare din San Francisco și până la formațiunile de nori extraordinari care se află deasupra Africii. De asemenea, el a realizat din spațiu fotografii din mai multe zone din Marea Britanie, inclusiv Manchester, Londra și Bournemouth.

Dar, cea mai recentă postare a sa cu zorii dimineții surprinși asupra SUA, este probabil cea mai frumoasă de până acum. Astronautul, care a postat de asemenea, mai multe videoclipuri amuzante unde arată cum se bărbierește, vomită și se spală pe dinți în spațiu, utilizează un aparat de fotografiat cu focalizare la distanță pentru a surprinde detalii uimitoare ale Pământului.

Unul din locurile pe care preferă să le fotografieze este Deșertul Sahara, din Africa. El vorbește despre cum așteaptă până când soarele se află exact deasupra deșertului pentru a realiza cea mai bună fotografie. Astronautul spune: “Nu există nicio cursă pentru a obține o imagine. E nevoie de răbdare, că în cazul unui vânător…Dacă o imagine bună nu se poate realiza acum, s-ar putea realiza mâine, sau poate peste o lună…Nu este vorba de Instagram, ci mai degrabă de un “Space-gram”, iar pașii cheie sunt: focus, cadru și realizare.”

Chris a mai adăugat: “Orbităm la 400 km deasupra Pământului, așa că dacă trebuie să surprindem detalii într-o imagine avem nevoie de un obiectiv lung.” El folosește un cadru special al aparatului de fotografiat pentru a face față strălucirii foarte mari a luminii de pe Pământ pe fondul atât de negru al spațiului. Deci, fotografiile sunt realizate la o rezoluție cât mai mare, ceea ce înseamnă că memoria aparatului de fotografiat se umple imediat. Fiind primul canadian care ajunge în spațiu, Comandantul Hadfield, are 53 de ani și a fost pilot de vânătoare al forțelor aeriene. El a zburat inițial în două misiuni spațiale în 1995 și 2001. În prezent Hadfield are peste 226000 de fani pe Facebook și peste 740000 de urmăritori pe Twitter.  “Căderea sa de foc” pe Pământ va începe pe 13 mai, după sosirea unui nou comandant de naționalitate rusă.

Citește și obiceiuri de evitat dimineața

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *