logo
Search
Generic filters
Exact matches only

15 Canale Youtube de unde să înveți cum să faci eficient mișcare dimineața

Foto by Freepik

Mișcarea de dimineață este foarte importantă pentru un tonus muscular normal și pentru un metabolism sănătos. Cu ajutorul câtorva canale Youtube, îți poți pregăti un program drăguț dimineața, potrivit nevoilor tale și adaptat genului de exerciții pe care le practici cu plăcere.

Am pregătit o listă cu 15 canale de YouTube unde te poți abona pentru a-ți face exercițiile de dimineață în mod constant. Te poți inspira, în funcție de planul de antrenament pe care îl cauți și îți poți eficientiza rutina sportivă sau alimentară. Fiecare canal se adresează unui anumit tip de exerciții, în funcție de ceea ce preferi – cardio, culturism, pilates sau yoga.

1. Jeff Nippard

Jeff Nippard este specializat în bodybuilding și oferă o serie de sfaturi bazate pe cercetări științifice. Acesta vine cu explicații clare pentru orice termen și are foarte multă experiență în bodybuilding. A studiat biochimia și acum oferă informații comprimate în diverse video-uri, în domeniul nutriției, antrenamentelor și al fitnesului. Are peste 2,2 milioane de utilizatori și poate fi o sursă inedită de inspirație, dacă te interesează bodybuilding-ul în particular și cum a reușit Jeff să câștige diverse concursuri. Video-urile sale sunt structurate pe exerciții pentru diverse părți ale corpului, în așa fel încât te poți concentra exact pe ceea ce te interesează șă știi.

2. THENX

Acest canal de Youtube este condus de Chris Heria, specializat în street work-out. Acesta are o serie de exerciții calistenice, în care sportivii trebuie să își folosească greutatea corpului în locul greutăților normale. Având mai mult de 10 ani în domeniu, Chris a creat propriul său program de fitness denumit ThenX și a contribuit la fondarea Academiei Calisthenics și a Institutului de calistenică din Miami.

Canalul său de YouTube are peste 6,5 milioane de urmăritori, iar printre exercițiile pe care aceste le explică sunt statul în cap, planșa sau efectuarea tracțiunilor la bară. Aceste exerciții calistenice se efectuează fără echipamente speciale și atrag atenția foarte multor tineri din întreaga lume.

3. Steve Cook

Steve Cook este specializat în bodybuilding și se ocupă de acest sport încă de când avea 10 ani. Acesta provine dintr-o familie din domeniu, iar încă de când era la liceu era cel mai musculos dintre adolescenți. Canalul său de Youtube este căutat pentru planurile de antrenament oferite, vlog-urile zilnice și ponturile oferite despre cum să te hrănești. Acesta are atât videoclipuri cu scop educațional, cât și motivațional, adaptate pentru orice nivel de culturiști. În plus, există și o secțiune dedicată lifestyle-ului, prin care Steve oferă sfaturi despre cum să te îmbraci adaptat formei tale fizice. Canalul are peste 1,3 milioane de urmăritori.

4. Simeon Panda

Cunoscut pentru caracterul său și apreciat pentru corpul său bine lucrat, Simeon Panda are peste 2,3 milioane urmăritori și are o serie de video-uri motivaționale, precum și video-uri cu tehnici de execuție a exercițiilor, alimentare corespunzătoare și ponturi despre cum să îți lucrezi anumite părți ale corpului. Este fotomodel și afacerist și jurizează deseori concursuri de bodybuilding.

Urmărindu-i videoclipurile, poți afla mai multe despre cum să îți crești masa musculară, să îți mărești forța sau să îți tonifiezi anumite zone ale corpului. Antrenamentele sale sunt filmate la sală, pentru ca transmiterea informației către public să fie cât mai reală.

5. Bradley Martyn

Dacă ești interesat de bodybuilding și vrei să îți extinzi cunoștințele despre alimentație și suplimentele pe care ar trebui să le consumi pentru a ajunge la cea mai buna formă, atunci Bradley Martyn îți poate sări în ajutor cu ponturile sale de pe canalul său de YouTube. Cunoscut drept un guru al fitness-ului, practică bodybuildingul de la 15 ani și acum este antrenor online și totodată fotomodel în domeniul fitness. Pe canalul său poți găsi videoclipuri amuzante, experiențe de călătorii și provocări. Este o combinație de informație și divertisment și cu siguranță nu te vei plicitisi urmărindu-i activitatea. În total acesta a convins peste 2,7 milioane de urmăritori să i se alăture pe YouTube.

6. Zuzka Light

Nu numai bărbații au influencerii lor pe Youtube. Există o serie de femei care adună sute de mii de fani și inspiră generații întregi. Zuzka Light, influencerul cu peste 800.000 de urmăritori își sfătuiește fanele cu privire la pașii pentru o alimentație sănătoasă și exerciții corecte de fitness. Aceasta abordează și teme specifice femeilor, precum pierderea în greutate și reducerea grăsimii corporale sau întărirea anumitor grupe de mușchi. Antrenamentele sale de tip cardio și HIIT, precum și exercițiile de forță sunt un exemplu perfect pentru a învăța să faci mișcare dimineața. Poți alege între exercițiile de forță bazate pe propria greutate și cele cu diverse echipamente și accesorii, precum banda elastică. Zuzka oferă pe canalul ei nu numai sfaturi de fitness, dar și de gătit și merită urmărită pentru diversitatea video-urilor sale, filmate atât în aer liber, cât și la sală.

7. GymBeam RO

Tot axat pe alimentație sănătoasă și fitness este și canalul GymBeam, cu un bonus de interviuri cu specialiști pe partea de bodybuilding (Jay Cutler sau Cedric McMillan sunt doi dintre cei mai cunoscuți la nivel mondial). Pentru a învăța cum acționeză suplimentele și cum te ajută să obții forma pe care o dorești, sau pentru antrenamentele pentru grupe musculare specifice, poți urmări videoclipurile din categoria Fitness Academy. Acestea sunt prezentate în detaliu, folosind echipamentele de specialitate, spre exemplu, mingea și rola de fitness. Pentru fiecare țară există un canal separat, astfel că pentru urmăritorii din România, există deja unul cu explicații în limba română. Canalul românesc are peste 9.000 de urmăritori și în total peste 6 milioane de vizualizări.

8. FitnessBlender

Acest canal are peste 10 ani vechime, 6 milioane și jumătate de urmăritori și aparține lui Daniel și lui Kelli. Partea avantajoasă a acestui canal este că poți alege din peste 800 de videoclipuri ce fel de antrenament trebuie să urmezi, pentru a face exerciții adaptate nivelului tău și a timpului pe care îl ai la dispoziție. Pe lângă exerciții, poți să te informezi și cu privire la recomandările lor de rețete fitness și sfaturilor pe care cei doi le oferă utilizatorilor, în funcție de nevoile acestora. Dacă ești dispus să intri și mai mult în contact cu cei de la FitnessBlender, atunci te poți abona la programele plătite pe care aceștia le-au pregătit. Calitatea video-urilor nu este perfectă, dar sfaturile sunt utile și foarte apreciate.

9. POPSUGAR Fitness

Exercițiile de dimineață pot fi, în funcție de preferințe și nevoi, foarte obositoare sau foarte plăcute. Dacă nu vrei să îți începi dimineața istovit de sport și mergi mai degrabă pe varianta unei combinații între satisfacție și confort, atunci Popsugar Fitness este ceea ce cauți. Departe de abordarea competitivă promovată de campionii în bodybuilding, acest canal este eficient și oarecum mai simpatic, astfel că te invită să faci sport dis-de-dimineață. Printre temele abordate se numără reducerea stresului, menținerea unui stil de viață sănătos și multe tutoriale de fitness, dans și cardio intensiv. Având peste 5 milioane de urmăritori, canalul este și gazda unui show live specializat în fitness, numit Class FitSugar. Câteva vedete de la Hollywood apar în videoclipurile postate, vorbind despre antrenamentele pe care le fac pentru a arăta atât de bine. Există o varietate de video-uri, mai ales pentru femei și pot fi selectate în funcție de rezistență la efort, timp și genul de antrenament (HIIT, kickbox, dans etc).

10. Yoga With Adriene

Trecând de la bodybuilding la yoga, Adriene Mishler este un influencer cu peste 9 milioane de urmăritori și totodată o actriță talentată. Ajungând pe canalul său de fitness vei găsi o serie de videoclipuri structurate pe teme de exerciții fizice și pentru psihic (îmbunătățirea stării de spirit, revenirea din hangover, reducerea stresului). Motto-ul său este “Găsește ceva în care să te simți bine”, iar cursurile de yoga sunt orientate și către vindecarea părților dureroase ale corpului, precum regiunea lombară sau încheietura mâinii. De asemenea, în funcție de cât timp ai la dispoziție, poți alege exercițiile pe care vrei să le faci și dacă ești în căutarea adoptării unor noi obiceiuri, atunci ai o serie de video-uri pe care le poți urmări timp de 30 zile și care te vor ajuta să îți dezvolți stilul de viață sănătos.

11. Adam Rosante

Ceva mai aparte decât majoritatea influencerilor, cu doar 8.000 de urmăritori este Adam Rosante, care are câteva videouri potrivite pentru oricine, de la cel mai leneș, la cel mai sârguincios utilizator. Astfel, cu doar câteva click-uri îți poți alege dintre exercițiile de un minut sau cele de 20 de minute, cât să zici că ai făcut puțină mișcare înainte să îți începi ziua la serviciu. Aruncă un ochi și vezi dacă te motivează suficient cât să transpiri dis-de-dimineață în loc să stai mai mult la cafea. Poate uneori e mai bine să începi în mod modest decât să te compari cu cei mai mari campioni în lumea fitness-ului!

12. Amanda Russell

Grupul target al Amandei Russell este publicul interesat de fitness și mai ales viitoarele mirese, dornice să arate cât mai bine în cea mai frumoasă zi a vieții lor. Este amabilă, răbdătoare și pregătită cu o serie de exerciții care va motiva fiecare femeie să fie atentă la forma ei și mai ales la stima de sine. Amanda are peste 82.000 de urmăritori și oferă sfaturi privind exerciții de spate, braț, umăr, abdomen, dar și cu scop medical. În funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție, poți petrece mai mult sau mai puțin pe canalul ei și poți primi informații despre orice ține de fitness și despre cum ar fi mai bine să te îmbraci ca să arăți atrăgător.

13. Jessica Valant Pilates

Specializată în fizioterapie de peste 20 de ani, Jessica are o serie de video-uri în care împărtășește urmăritorilor ei o serie de exerciții cu scop medical și pentru anumite părți ale corpului. Exercițiile sale de pilates se adresează atât începătorilor, cât și celor profesioniști și până acum a adunat peste 186.000 de următori pe canalul ei. Merită să arunci un ochi dacă te interesează să combini utilul cu plăcutul și preferi exercițiile de pilates în locul celor de yoga sau cardio. Vei transpira foarte mult și vei începe ziua cu brio.

14. Pamela Reif

Cu 5,8 milioane de urmăritori, Pamela Reif este cea care te poate motiva la prima ora să te îmbraci sportiv și să începi să faci mișcare. Printr-o serie de video-uri clare, cu exerciții bine structurate pentru a folosi fiecare minut poți să înveți singură cum să faci un workout complet de acasă, fără să ai nevoie de un echipament sofisticat. În funcție de cât de motivată ești, poți alege video-uri pentru nivelul tău de antrenament și pentru grupele de mușchi pe care vrei să le lucrezi. Ai de ales între exerciții de 10, 15 și 45 de minute și o varietate foarte largă de posibilități pentru a-ți începe ziua în formă.

15. MadFit

În final, dacă vrei să combini muzica și sportul, atunci canalul MadFit este ceea ce căutai. Motivează-te cu playlist-ul favorit și alătură-te celor peste 5 milioane de urmăritori. Video-urile postate sunt filmate într-un apartament și sunt live. Deși are doar 3 ani de existență, canalul se dorește a fi cât mai autentic, pentru cei care vor să se lase inspirați de noi exerciții de fitness într-o manieră cât mai naturală, acasă.

Lasă-ne un comentariu cu recomandarea ta de alte canale de Youtube.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *