logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să eviți mahmureala

Lasă-mă să ghicesc: în timp ce citești articolul ăsta te simți însetat(ă), ți-e greață, sunetele și lumina puternică te deranjează, iar capul ți-l simți greoi – ești mahmur(ă). Dacă nu simți asta acum, sunt convinsă că ai simțit-o cel puțin o dată. Nu-ți fă probleme, se întâmplă tuturor să ne scape un pahar în plus la o petrecere. De-acum încolo vei fi pregătit(ă) să folosești sfaturile pe care ți le voi oferi și vei scăpa de mahmureală dimineața.

Nu bea niciodată pe stomacul gol

Dacă bei pe stomacul gol, facilitezi absorbția alcoolului în sânge, iar asta înseamnă că te vei îmbăta mult mai ușor și vei simți asta și a doua zi. Dacă știi că urmează să bei alcool, consumă un iaurt simplu sau un bol de cereale cu lapte în acea zi. Lactatele sunt printre cele mai bune „pansamente” stomacale și îți protejează peretele stomacului.

Ai grijă ce bei

Este foarte adevărat că băuturile carbogazoase alcoolice ți se urcă la cap mai ușor, din cauza bulelor gazoase pe care le conțin. Încearcă să limitezi consumul de vin spumant, șampanie sau cocktailuri carbogazoase. Mergând pe aceeași linie, ai grijă la băuturile spirtoase închise la culoare. Acestea conțin particule numite congeneri într-o cantitate mai mare decât cele deschise la culoare. Aceste particule se formează în timpul procesului de fermentare și distilare și se crede că acestea intensifică simptomele mahmurelii.

Bea multă apă

Înainte să închei seara consumă o cantitate sănătoasă de apă pentru a-ți asigura hidratarea pe parcursul nopții. Dimineața când te trezești, încearcă să-ți refaci nivelul de hidratare pierdut bând apă sau chiar o băutură sportivă care să-ți refacă energia și hidratarea.

Micul dejun

Tendința multora e să consume alimente grase la micul dejun, pentru a scăpa de mahmureală. Doar că asta nu ajută decât dacă e consumată înainte să consumi alcool (ca și lactatele). În dimineața de după petrecere încearcă să consumi mâncare ușor digerabilă precum cerealele cu lapte, un pahar de suc de portocale sau pâine prăjită. Încearcă să readuci în corp vitaminele și mineralele pierdute și să îți oferi un plus de energie. Și dacă tot vine vorba de energie, în funcție de cât de mult depinzi în mod normal de cafea dimineața poate fi o idee bună sau rea să o consumi. Cafeaua contractă vasele de sânge, crește tensiunea arterială și este un diuretic. Asta înseamnă că poate să te facă să pierzi și mai multă hidratare. Pe de altă parte, dacă bei cafea în mod regular și nu bei, te poți trezi cu o durere și mai mare de cap. Încearcă să consumi ceva mai puțină cafea decât de obicei și vezi cum te simți.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *