Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți organizezi biroul

Gata! De azi te apuci de treabă! Azi vei fi productiv! De câte ori ai spus asta și de câte ori te-ai ținut de cuvânt? Problema poate fi o proastă organizare a spațiului de muncă. Atunci când biroul îți este aglomerat și dezorganizat, nu mai ai aceeași putere de concentrare, pentru că există mai multe obiecte care îți pot distrage atenția. Ca să rezolvi asta, iată câteva sfaturi de organizare a biroului.

Începe de la zero

Cel mai probabil ai mai încercat să îți reorganizezi biroul înainte. Dacă nici acum nu ai reușit să selectezi ce rămâne și ce pleacă, scoate tot din sertare, pune-le într-o cutie și lasă biroul gol. Pe măsură ce lucrezi, în următoarele zile, atunci când ai nevoie de un anumit obiect, ia-l din cutie și pune-l în sertar. Dacă după câteva zile ai obiecte pe care nu le-ai folosit, cel mai probabil nu ai nevoie de ele. Le poți depozita în altă parte.

Găsește zona problemă

De cele mai multe ori există zone în care dezorganizarea devine o problemă. Aici ai tendința să pui cele mai multe obiecte pe care le-ai folosit și simți că trebuie să le ai aproape. Dacă nu reușești să vezi zona problemă stând la birou, încearcă să faci o poză de ansamblu a biroului. O nouă perspectivă îți va scoate în evidență zonele de care trebuie să te ocupi.

Curăță biroul în fiecare seară

În mod inevitabil, biroul ți se va dezordona pe parcursul zilei. E normal, asta înseamnă că lucrezi. Când ai terminat de lucrat însă, e timpul să pui toate la locul lor. Astfel, a doua zi, te vei întoarce la un birou curat și bine organizat, care să îți sporească productivitatea.

Nu lăsa curățenia să devină obsesivă

Odată ce ai început să devii productiv când ai biroul organizat, încearcă să nu devii obsedat de asta. Nu rezolvi nimic dacă îți pierzi timpul făcând curățenie în loc să lucrezi. Încearcă să diferențiezi momentele când simți nevoia să cureți biroul pentru că este prea aglomerat și dezordonat, de momentele când te folosești de asta ca o scuză să nu lucrezi.

În cele din urmă, gradul de curățenie și organizare diferă de la persoană la persoană. Dacă tu simți că poți lucra fără probleme într-un spațiu aglomerat, nu contează că altora li se pare dezorganizat. Important e să îți dai seama care e starea care funcționează pentru tine și să te străduiești să menții nivelul optim de organizare pentru productivitatea ta.

Citește și Cum să eviți diminețile neproductive

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *