logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să iubești dimineața

Există două tipuri de oameni: cei ce iubesc dimineața și cei ce o urăsc. Dacă te regăsești plângându-te des de cât de greu ți-a fost să te trezești sau de câte ori ai apăsat butonul de snooze, e timpul să schimbi ceva în rutina ta de dimineață. Iată ce poți încerca:

Oferă-ți 5 minute în pat

Nu te ridica din pat imediat ce sună alarma, dar nici nu apăsa butonul de snooze. În schimb, trezește-te așa cum ai face-o în mod natural. Întinde-te, răsucește-te în pat și anunță-ți corpul că e timpul să vă treziți. Astfel, îți vei face rutina pe care o faci în mod normal când te trezești fără alarmă și vei fi mai pregătit să îți începi ziua.

Nu te gândi direct la sarcinile din ziua respectivă

Dacă începi să te stresezi, creierul tău intră în modul de panică și atunci gândirea ta este puternic afectată. Relaxează-ți mintea și începe-ți ziua cu ceva ce îți face plăcere să faci. Fie că vorbim de un duș, micul dejun sau cititul știrilor, bucură-te de dimineață și vei avea o zi plină de gândire pozitivă.

Pune-ți sângele în circulație

Fie că faci exerciții fizice dimineața sau doar te întinzi puțin când te ridici din pat, ține minte că dacă faci mișcare imediat ce te trezești, te vei simți mai învigorat și mai alert pe tot parcursul zilei.

Petrece timp cu familia

Luați micul dejun împreună sau pregătiți-vă de muncă în același timp. Simplul fapt că cineva în casă e la fel de treaz ca și tine e foarte revigorant.

Ascultă muzică

Muzica este un stimulent foarte puternic. Poate induce o anumită stare de spirit, poate provoca un impuls energetic și poate să te binedispună foarte repede. Pune radioul pe postul tău de muzică preferat sau ascultă playlist-ul făcut de tine în timp ce te pregătești. Nu doar că te vei simți stimulat de melodii, ci îți vei crea și o stare de bună dispoziție și un plus de creativitate pentru dimineață.

Oricât de grea ți-ar fi ziua, ia-ți cele 15-20 minute dimineața pentru a-ți forma o rutină ce să-ți inducă o stare de pozitivitate și vei vedea cum încet vei începe să iubești dimineața și să o prețuiești ca pe un moment special.

Citește și Cum să dormi mai bine ca să fii odihnit a doua zi

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *