logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să optimizezi munca sub presiune?

E dimineață, încă nu te-ai trezit bine și abia ce ai ajuns la birou și deja șeful tău îți dă o sarcină importantă de făcut urgent. Sau poate ai uitat să întocmești un raport ieri și azi trebuie să îl prezinți. Acestea sunt situații în care va trebui să lucrezi sub presiune, fie că îți place sau nu. Iată ce trebuie să faci în astfel de situații pentru a-ți optimiza capacitatea de muncă și a da cel mai bun randament când ești presat de timp și stres.

Păstrează-ți calmul!

Primul lucru pe care trebuie efectiv să îl faci este să te calmezi. Stresul îți întunecă judecata și nu îți permite să găsești cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemei.

Evaluează situația!

Înainte să te apuci efectiv de treabă evaluează în minte ce ai de făcut și treci peste pașii pe care trebuie să îi faci în a-ți duce sarcina la capăt.

Administrează-ți timpul!

Gândește-te bine cât timp ai la dispoziție și cât timp îți trebuie pentru rezolvarea fiecărei părți a problemei. Este foarte important să ai așteptări temporale realiste și să iei în calcul viteza ta de reacție și gândire.

Concentrează-te pe ce poți rezolva!

Ține în vedere părțile rezolvabile ale problemei, pentru a lucra eficient. Nu are rost să te stresezi pentru partea pe care urmează să o faci abia mâine sau pentru partea colegului tău dintr-un proiect comun. Concentrează-ți energia și mintea pe problemele pe care le poți rezolva aici și acum.

Gândește pozitiv!

Gândirea negativistă atrage după ea teama de eșec, iar asta îți va îngreuna situația. În schimb, gândește pozitiv și adu-ți aminte de alte situați similare în care ai reușit să optimizezi timpul și să duci la capăt sarcina.

Relaxează-ți mintea!

Un lucru foarte important în rezolvarea problemelor este ceea ce faci când nu le rezolvi. Dacă te lovești de un blocaj mintal și nu mai vezi nicio rezolvare, oprește-te și relaxează-ți mintea câteva minute. De cele mai multe ori asta înseamnă că ai nevoie de o pauză. Subconștientul tău continuă să lucreze în timp ce tu te recreezi și îți va găsi soluția fără ca tu să îți dai seama.

Citește și Curiozități despre muzică

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.