logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce e bine să te cântărești dimineața

Atunci când ții o dietă sau pur și simplu vrei să ții evidența greutății tale, trebuie să ții cont de fluctuațiile naturale de greutate cauzate de mesele zilnice și consumul de apă. Cel mai bine este să te cântărești într-un moment al zilei în care greutatea ta este cât mai puțin fluctuantă și cât mai puțin influențată de acești factori. Cel mai bun moment al zilei în care să faci asta este dimineața. Iată de ce:

  1. Dimineața avem cea mai scăzută greutate. Pe lângă faptul că, în mod normal, nu consumi mâncare în timpul nopții, dimineața, după mersul la toaletă și înainte să faci duș, ai cea mai neinfluențată greutate.
  2. Dimineața ai cea mai constantă greutate. Ce mănânci peste zi îți influențează greutatea din acea zi. La fel și consumul de lichide. Cu toate astea, nu în fiecare zi consumi aceeași cantitate de alimente și lichide. Prin urmare, dimineața, când încă nu ai apucat să îți bei cafeaua sau să iei micul dejun, greutatea ta este mai constantă decât seara, când se iau în considerare alimentele și fluidele consumate peste zi.

Atenționări!

Dacă programul tău de muncă este unul de noapte sau nu ai dormit noaptea trecută, corpul tău are o altă rutină. În acest caz este cel mai bine să te cântărești după ce ți-ai împlinit somnul, deci după masa când te trezești.

Dacă ai consumat alcool cu o seară înainte, greutatea ta va fluctua dimineața. Asta pentru că alcoolul deshidratează corpul și pe moment ți se va părea că ai scăzut în greutate, datorită lipsei de lichide din corp. Totuși, nu te lăsa influențată de asta. Alcoolul conține multe calorii, iar dacă este consumat cu regularitate, acesta poate crește greutatea corporală.

În cele din urmă, ia în considerare că schimbările importante în greutate nu se vor vedea pe cântar, dacă te cântărești în fiecare zi. Specialiștii recomandă să te cântărești doar o dată pe săptămână sau chiar o dată pe lună. Astfel vei observa mai clar diferențele de greutate și vei știi dacă e nevoie să faci schimbări în dieta ta. De asemenea, înainte să te cântărești verifică  dacă este corect calibrat cântarul tău, astfel încât să nu înregistreze o greutate eronată.

Citește și Cum să faci salata perfectă

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *