Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Externalizarea serviciilor financiare, de resurse umane și IT

În ultima perioadă s-a observat o creștere în numărul de companii care aleg să facă outsourcing (externalizarea diferitelor sectoare ale companiei) în România. Outsourcing-ul devine din ce în ce mai popular, nu doar pentru companiile multinaționale, ci și pentru companiile naționale. În România, cele mai căutate sectoare de externalizare sunt sectoarele financiare, cele de resurse umane și cele de IT.

Printre beneficiile externalizării acestor servicii se numără capacitatea de a canaliza atenția pe activitatea principală a companiei, reducerea costurilor, eliminarea investițiilor în tehnologie și traininguri pentru ca angajaţii companiei să poată fi eficienți și flexibilitatea oferită de provider în managementul forței de muncă.

În domeniul IT, externalizarea poate fi legată de la aspecte precum suportul tehnic și până la dezvoltare de software. În țara noastră, sectorul externalizării IT este foarte bine dezvoltat datorită calificărilor în domeniu obținute de români, precum și abilitatea acestora de a comunica fluent în mai multe limbi de circulație internațională.

Externalizarea departamentului de Resurse Umane asigură că persoanele care se ocupă de recrutări și de salariile angajaților sunt la curent cu cele mai recente modificări legislative în domeniu și în același timp reduce costurile aferente unui departament intern de HR care are nevoie de un spațiu propriu pentru a funcționa.

Nu în ultimul rând, serviciile financiare precum contabilitatea sau analiza financiară sunt externalizate pentru a beneficia de expertiză în domeniu și pentru a avea rezultatele dorite la costuri mai mici.

Prin externalizarea serviciilor asiguri așadar un mediu de lucru mai eficient și cu un cost redus față de crearea unor astfel de departamente în companie. În România, una dintre cele mai mari companii de outsourcing este Societe Generale București care oferă companiilor posibilitatea externalizării atât în domeniul financiar-bancar, cât și în domeniile Resurselor Umane și IT.

În concluzie, externalizarea serviciilor ce nu reprezintă activitatea principală a companiei se poate dovedi benefică mediului de lucru și resurselor financiare investite.

Citește și De ce să îți externalizezi departamentul de IT?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *