Search
Generic filters
Exact matches only

Interviu cu arbitrul de fotbal Anna Maria Alexandra Terteleac

Mai rar întâlnite în fotbalul masculin, femeile arbitru reprezintă un trend tot mai accentuat în lumea sportivă mondială și mai nou și în România. Una dintre fetele din țara noastră care visează la profesia de arbitru este și Anna Maria Alexandra Terteleac. Despre pasiunea ei a vorbit în rândurile de mai jos.

La 20 de ani, Anna Maria Alexandra Terteleac este studentă la UNEFS și arbitru de fotbal. Deși deocamdată arbitrează în Liga a IV-a, Anna Maria are ambiții mari și vrea să progreseze într-o meserie pe care a învățat-o de la tatăl său, la rândul său fost arbitru. Având în vedere toate aceste lucruri, am considerat că ar fi de bun augur să îi luăm un interviu Annei, pentru a afla mai multe despre cariera ei ce pare, la prima vedere, una inedită pentru o femeie.

De ce arbitru de fotbal? Ce te-a îndrumat spre această carieră?

De la tata am moștenit pasiunea aceasta, a jucat și fotbal, a fost și arbitru și mă mai lua cu el când putea. Îmi plăcea fotbalul, îmi plăcea să merg cu el, dar nu m-am gândit vreo clipă că voi fi și eu acolo pe teren. Pe atunci făceam tenis, am practicat aproape 10 ani, credeam că voi face o carieră din asta dar nu s-a putut. Și așa, uitându-mă cu tata la un meci într-o seară, m-a întrebat dacă vreau să încerc meseria de arbitru și am zis „da, hai să văd cum e”.

Care crezi că a fost cel mai important meci pe care l-ai arbitrat până acum?

Pentru mine fiecare meci este important, dar cred că până acum debutul meu la seniori îl pot considera un meci special (CS Balotești-Voința Periș din Liga a IV-a), însă simt că urmează să vină un meci și mai important pentru mine având în vedere că muncesc pentru a urca în Liga a III-a anul acesta.

Ce calități te recomandă pentru această meserie? Ce crezi că ai putea îmbunătăți la tine pentru a deveni un arbitru mai bun?

Am personalitate, îmi place să fiu eu „șefa”, de aceea am ales să fiu și arbitru, nu doar asistent. Sunt ambițioasă și am o gândire pozitivă ce mă ajută să trec repede peste o greșeală făcută în timpul unui meci. Este foarte important să depășești un moment de genul acesta pentru a nu mai apărea și altele.

Citește restul interviului pe Crainicul.ro.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *