logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Organizația Studenților Farmaciști

Organizația Studenților Farmaciști Cluj-Napoca din cadrul Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca își desfășoară activitatea încă din 1995, având 210 de membrii activi.

osf_1

  1. Care sunt activitățile principale ale asociației?

Activitățile principale ale organizației sunt reprezentarea studențească și campaniile de informare prin intermediul cărora se promovează profesia de farmacist și implicit susținerea sănătății și a unui stil de viață sănătos

2. De ce un student trebuie să se înscrie în asociație?

Principalul scop pentru ca un student să se înscrie în organizație ar fi acela de a se dezvolta din punct de vedere profesional, dar și personal, într-un mediu amical în care se împărtășesc aceleași interese și dorințe.

  1. Cum este atmosfera din cadrul asociației?

Atmosfera în cadrul organizației este menținută de voluntari care se implică cu seriozitate în proiectele desfășurate, dar care se asigură că toate activitățile se derulează într-un cadru prietenesc și relaxant. Considerăm acest detaliu unul important deoarece pe lângă scopul principal de dezvoltare a profesiei, vedem această oportunitate ca un prilej de „evadare” din rutina zilnică.

  1. Care sunt beneficiile pe care un membru le are în cadrul organizației?

Considerăm că printre beneficiile pe care un membru le are în cadrul organizației se enumeră posibilitatea de îmbunătățire a aptitudinilor de comunicare, legarea unor noi prietenii și implicarea activă în promovarea profesiei de farmacist, fapt care va duce la acumularea de experiență și îmbunătățirea aptitudinilor organizatorice.

osf_3

  1. Ce îi motivează pe membrii să se implice în proiectele pe care le desfășurați?

Motivația principală pentru care voluntarii se implică în activitățile organizației este reprezentată de subiectele interesante și de actualitate promovate în cadrul campaniilor precum „Free your mind”, „TOBACCOntrol”, „Antibioticum”, prieteniile create precum și activitățile interactive și recreaționale.

  1. Dacă mă înscriu în asociație, ce condiții trebuie să îndeplinesc ca să fiu considerată membru activ?

Pentru a fi considerat membru activ, un student trebuie să se implice în minimul de activități desfășurate de organizație.

osf_2

  1. Care sunt cele mai importante proiecte pe care organizația le desfășoară? De ce?

Considerăm că toate proiectele organizate sunt importante, însă, cel mai mare impact anul acesta a fost atribuit de către campania „Antibioticum” în cadrul căreia am reușit să ajungem la un număr ridicat de oameni, cărora le-am împărtășit informații despre consumul irațional de antibiotice.

  1. Cine sunt cei care susțin proiectele asociației? De ce?

Proiectele din cadrul OSF, organizate de către Biroul de Conducere și voluntari, sunt susținute de către cadrele didactice care își doresc să contribuie la îmbunătățirea profesiei de farmacist și care cred cu tărie că noi suntem oamenii cu ajutorul cărora se poate realiza acest lucru și de către sponsori care susțin anumite idei și proiecte propuse de noi.

  1. Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpinați?

Cea mai mare provocare o considerăm a fi volumul ridicat de idei și provocări pe care ne-am dori să le punem în aplicare și totodată timpul prea scurt pentru ca acestea să fie puse în aplicare.

  1. Când și cum anume se pot înscrie studenții în asociație?

Studenții se pot înscrie în organizație anual, la începutul anului universitar, în urma participării la interviurile pentru recrutare.

  1. Unde vă găsesc studenții?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *