Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] Organizația Studenților Economiști

ose

Organizația Studenților Economiști, cunoscută ca și OSE face parte din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Cu peste 13 ani de activitate, asociația se bucură de un 285 de voluntari activi care contribuie constant la dezvoltarea acesteia. Voluntarii ne-au răspuns la câteva întrebări interesante despre organizație, pe care le găsiți mai jos.

ose

 1. Care sunt activitățile principale ale asociației?

Activitățile noastre principale constau în organizare de proiecte cu temă economică, organizare de traininguri interne pentru pregătirea voluntarilor, implicarea activă în organizarea activităților susținute de facultate (sesiuni de admitere, concursuri, Caravana de prezentare a facultății), promovarea în rândul studenților a oportunităților venite din partea firmelor sau a altor organizații.

 1. De ce un student trebuie să se înscrie în asociație?

Un student ar trebui să simtă nevoia de a se dezvolta încă din timpul studiilor universitare, asociațiile fiind prielnice pentru acest aspect. Creăm un mediu în care acordăm fiecărui membru șansa să se implice, dând feedback constructiv pentru a-și putea observa greșelile sau punctele forte, care îl vor ajuta atât în proiectele viitoare, cât și în alte activități.

 1. Cum este atmosfera din cadrul asociației?

Atmosfera din cadrul asociației este una extrem de plăcută. Deși muncim cot la cot pentru fiecare proiect în parte și ne menținem profesionalismul, când este vorba de rezolvarea unei probleme cu toții suntem ca o familie. Există respect, bunăvoință și înțelegere între membrii noștri – lucru ce asigura bunul demers al lucrurilor.

ose_3

 1. Care sunt beneficiile pe care un membru le are în cadrul organizației?

Beneficiile vin pe mai multe planuri: atât personal, cât și profesional. Membrii organizației își vor lega prietenii de-o viață, deoarece cu toții muncim din greu pentru un scop comun; în tot acest timp, ei se vor responsabiliza datorită sarcinilor primite și vor învăța cum să lucreze în echipă – aptitudine ce le va acorda un avantaj major în urma angajării.

 1. Ce îi motivează pe membrii să se implice în proiectele pe care le desfășurați?

Motivarea membrilor provine din activitățile pe care Biroul de Conducere și Middle Managementul le organizează. Facem seri de socializare, de quiz, de boardgames, teambuildinguri și traininguri de Public Speaking și Time Management. Toate aceste activități reunesc membrii voluntari în diferite ipostaze, aceștia ajungând să simuleze lucrul în echipă, fapt ce îi stimulează și îi pregătește pentru implicarea în cadrul organizării unui proiect. Inter-relaționarea voluntarilor în cadre atât formale, cât și informale, facilitează capacitatea acestora de a lucra ca o echipă.

ose_2

 1. Dacă mă înscriu în asociație, ce condiții trebuie să îndeplinesc ca să fiu considerată membru activ?

Pentru a fi considerat membru activ este necesară prezența la majoritatea activităților desfășurate de organizație. Activitatea voluntarilor noștri este urmărită cu atenție, astfel că fiecare acțiune de implicare este punctată. Sunt luate în calcul prezențele la ședințe, aplicarea pentru diferite poziții (membru în echipa de proiect, Project Manager, Team Leader), implicarea în cadrul proiectelor (atât ca membru de echipă, participant, sau membru suport) și prezența la traininguri și activități. Punctajele acestea ajută la identificarea voluntarului semestrului (cel cu cea mai mare implicare), care este recunoscut în fața tuturor voluntarilor în cadrul Ședinței Generale și răsplătit cu un mic cadou.

 1. Care sunt cele mai importante proiecte pe care organizația le desfășoară? De ce?

Cele mai importante proiecte pe care le desfășuram sunt Congresul Național al Studenților Economiști (CNSER) și Business Smart School (BSS). Sunt cele mai importante deoarece, prin intermediul acestora reușim să ajungem la studenți și elevi din toată țara. CNSER este destinat studenților pasionați de economie deoarece în cadrul acestui proiect sunt abordate teme de actualitate din domeniul economic ce sunt dezbătute alături de persoane avizate din domeniu. BSS este o școală de toamnă ce se desfășoară pe parcursul unei săptămâni și în cadrul căreia au loc numeroase traininguri și workshopuri pe diferite teme economice cu scopul de a contura gândirea și ideile participanților care vor fi viitori economiști.

 1. Cine sunt cei care susțin proiectele asociației? De ce?

Proiectele noastre sunt susținute în primul rând de Universitatea Babeș-Bolyai, Organizația Studenților Economiști făcând parte din asociațiile ce susțin reprezentarea studențească. Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Ernst & Young, Banca Transilvania, Federația Tinerilor din Cluj, Uniunea Studenților din România, precum și alte organizații, se află printre cei ce susțin în fiecare an demersurile noastre. Noi credem cu tărie că acești colaboratori văd adevărata valoare și potențialul în acțiunile noastre, iar pe această cale dorim să le mulțumim.

 1. Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpinați?

Deoarece lucrăm cu oameni cu diferite caractere, personalități și temperamente, aș putea spune că pot interveni mici contraziceri, dar acestea făcând parte în același timp și din cele mai frumoase lucruri dintr-o organizație. Muncim, creștem și ne dezvoltăm împreună, luând cele mai bune părți chiar și din cele mai nefericite întâmplări.

 1. Când și cum anume se pot înscrie studenții în asociație?

Înscrierea studenților în organizație se poate face doar în cadrul sesiunilor de recrutare. Acestea au loc de două ori pe perioada unui an universitar, respectiv la începutul fiecărui semestru.

 1. Unde vă găsesc studenții?

Studenții ne pot găsi pe:

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *