parc-toamna
parc-toamna

Opt motive să ieși din casă într-o zi friguroasă de toamnă

Toamna este un anotimp capricios, cu multe zile ploioase, friguroase și întunecoase. Mulți dintre noi nu mai avem chef de plimbări lungi în natură, în parc sau în oraș și tindem să ne refugiem într-un loc cald, care să ne ofere confort. Iată câteva motive ca să ieși din casă și când plouă sau este frig:

Îți poate îmbunătăți starea de spirit

Mișcarea în natură/parc poate fi o bucurie chiar și într-o zi rece și mohorâtă de toamnă. Dacă avem un câine știm că el trebuie neapărat să își facă mișcarea, indiferent că plouă, ninge sau este soare. În acest caz, câinele este motivul perfect să alegem o oră de alergat sau plimbare în ritm alert în natură/parc în locul sportului la sală. Cu o îmbrăcăminte adecvată, o tură afară cu câinele ne va încărca de energie pozitivă pentru că, se știe, mișcarea și natura, oferă o stare de bine.

Este o oportunitate de a face poze

Dacă sunteți pasionat de fotografie, luați aparatul la purtător și ieșiți afară. Niște fotografii cu un parc „cucerit” de ceață, cu frunze căzute pe bănci și pe alei vor fi subiectul unor fotografii misterioase, romantice și artistice.

Te poți motiva prin sport

Într-o zi rece și ploioasă, sunteți copleșiți de o stare de melancolie sau somnolență. Pentru a înlătura această stare este suficient să ne luăm echipamentul de sport și să ieșim la o tură de alergare.

Vezi orașul dintr-o altă perspectivă

Ai putea foarte bine să colinzi străzile orașului tău. Într-o zi ploioasă ai ocazia să vezi orașul dintr-o altă perspectivă. Clădirile, străzile, copacii și chiar oamenii sunt altfel.

Poți scăpa de nervii din trafic

Dacă plouă și e frig majoritatea alegem să ne deplasăm cu taxiul, autoturismul personal sau mijloacele de transport în comun. Aceasta înseamnă că orașul este aglomerat și cu blocaje în trafic. Vei fi scutit de nervi și timp pierdut în coloanele de mașini dacă vei merge pe jos.

Ai ocazia perfectă să încalți acele cizme de cauciuc cu flori, buline sau motive geometrice care stau de prea mult timp ascunse în dulap sau în debara.

Te poți relaxa

O plimbare în ritm alert îți pune sângele în mișcare și în același timp te relaxează astfel că vei dormi mult mai bine peste noapte.

Poți să te recompensezi cu o băutură caldă

După o ieșire afară în frig sau ploaie propune-ți ca la final să te recompensezi cu o băutură caldă: o ciocolată caldă, un ceai deosebit la o cafenea sau un pahar de vin fiert.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com