logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Partea II] 15 artiști pe care nu trebuie să îi ratezi la Untold Festival 2018

untold 2018

Notă: Aceasta este partea a II-a a articolului despre Untold Festival 2018, în cadrul căruia se discută ultimii 8 artiști din listă. Pentru recomandările primilor 7 artiști, consultă partea I.

Ajunși la mijlocul listei, ne vedem nevoiți să alegem atent artiștii. Chiar dacă mulți au concurat pentru poziții, aceștia rămân cei mai importanți, luând în considerare criteriile noastre.

  1. Gareth Emery

Continuăm lista artiștilor care activează în scena muzicii trance cu DJ-ul și producătorul britanic Gareth Emery, a cărui activitate a început în jurul anului 2002. Influențele sale vin din diferite genuri ale muzicii electronice, find unul dintre DJ-ii care experimentează foarte mult cu acestea.

Între anii 2006 și 2013, el a ocupat primele 50 de poziții în topul revistei DJ Mag. Cu toate acestea, începând cu 2013, Gareth Emery a denunțat bugetele uriașe de marketing investite de artiști pentru a urca în pozițiile topului și a donat toți banii unor organizații caritabile.

Prezent pentru prima oară la Untold Festival, Gareth Emery va mixa pe Trance Stage, în prima zi a festivalului.

  1. Kygo

Kygo, sub numele său real Kyrre Gørvell-Dahll, este un alt DJ a cărui participare a fost cerută de-a lungul anilor de fanii festivalului. Unul dintre cei mai noi muzicieni din această listă, al cărui debut a avut loc în anul 2009, el devine cunoscut internațional datorită remixului melodiei I See Fire, care aparține lui Ed Sheeran, dar și datorită și producției proprii Firestone.

Primul său single oficial, denumit Epsilon, a fost lansat la casa de discuri română Ensis Records. El este în prezent unul dintre cei mai importanți reprezentanți al genurilor tropical house și deep house, colaborând cu artiști pop cunoscuți precum Tom Odell, Foxes, Kodaline, OneRepublic și John Newman.

Vei putea dansa pe ritmurile chill ale lui Kygo în cea de-a doua zi a festivalului, la Main Stage.

  1. Markus Schulz

Ultimul reprezentant al genului trance din lista noastră este DJ-ul și producătorul german Markus Schulz, unul dintre veteranii acestui stil de muzică. Începându-și activitatea în anul 1990, artistul și-a menținut loialitatea față de muzica sa originală.

De-a lungul anilor, el a colaborat cu mai mulți artiști trance, printre care și Ferry Corsten, împreună cu care a format duo-ul New World Punx. Majoritatea albumelor sale au fost lansate la casa de discuri deținută de Armin van Buuren, cei doi rămânând până în prezent prieteni apropiați.

Redescoperă sunetul original al melodiilor trance alături de Markus Schulz în cea de-a doua zi zi a festivalului, la Trance Stage.

  1. Modestep

Modestep este un grup londonez format în 2010, compus în prezent din Josh Friend și Pat Lundy. Concertând pentru prima oară în Cluj în anul 2016, în cadrul festivalului Delahoya, Modestep revin aici pentru a încânta publicul Untold Festival.

Duo-ul îmbină ritmurile muzicii dubstep, cu elemente ale genurilor drum and bass și electronic rock. Chiar dacă componența grupului a fost schimbată de mai multe ori de-a lungul anilor, consistența melodiilor și a performanțelor live a fost păstrată.

Vei putea dansa alături de cei de la Modestep vineri, a doua zi a festivalului, când aceștia vor urca pe Alchemy Stage.

  1. Nightmares on Wax

Cu atâtea nume mari în cadrul scenelor principale, este inevitabil ca unii artiști talentați să treacă neobservați de-a lungul edițiilor festivalului. DJ-ul britanic George Evelyn, cunoscut sub numele de scenă Nightmares on Wax este unul dintre aceștia.

Fascinat de muzica hip hop, artistul își face debutul în industria muzicală în anul 1988. Muzica sa reprezintă o colecție eclectică de ritmuri electronica, hip hop, jazz, funk și downtempo. Impresionând publicul la ediția din 2017 a Untold Festival, Nightmares on Wax își propune să facă același lucru și în acest an.

Vei avea șansa să-l asculți pe artist sâmbătă, în cea de-a treia zi a festivalului, la Daydreaming Stage.

  1. Oliver Heldens

Debutând în scena EDM abia în anul 2013, când a atras atenția lui Tiësto prin single-ul Gecko, DJ-ul și producătorul olandez Oliver Heldens urcă pentru prima dată pe o scenă a festivalului Untold în anul 2018.

Alături de Don Diablo, el este considerat pionier al genului future house, adăugându-i acestuia elemente de progressive, deep și tech. Oliver Heldens nu neagă nici influențele mainstream, considerând că acestea completează muzica sa. El reprezintă unul dintre puținii DJ implicați în radio, emisiunea sa de o oră fiind difuzată în fiecare zi de joi pe BBC Radio 1.

Pe Oliver Heldens îl poți vedea în prima zi a festivalului, la scena principală.

  1. Paul Damixie

Unul dintre cei mai importanți DJ și producători români, pe care nu îl putem ignora într-o listă a recomandărilor, este Paul Damixie. Artistul, cunoscut atât pentru producțiile proprii inovative, cât și pentru remixurile care ies adeseori din norma contemporană stabilită pentru acestea, îmbină stiluri muzicale diverse, concentrându-se însă în principal pe deep house și tropical house.

La ediția din 2016 a Remix Awards, Paul câștigă iHeart Radio 2016 Remix Award (Remix of the Year) pentru reimaginarea cunoscutei melodii Hello a lui Adele. În cadrul ceremoniei, premiul este decernat de Steve Angello.

Paul Damixie va urca pe Time Stage, în data de 5 august.

  1. Paul Kalkbrenner

Datorită faptului că Paul Kalkbrenner își fracturează melodiile în elemente care sunt reasamblate pe scenă, artistul nu este considerat un DJ, ci un live act. El este unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai scenei minimal techno, colaborând de-a lungul carierei sale cu alte nume importante din industrie.

Rescunoașterea internațională o obține pentru soundtrack-ul filmului Berlin Calling, în cadrul căruia joacă și rolul principal. Lansând ultimul album în 2018, Paul Kalkbrenner își propune să cucerească pentru prima oară publicul Untold în cadrul acestei ediții.

Poți vedea debutul artistului la acest festival în data de 5 august, ultima zi a festivalului, la scena Galaxy.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *