logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Partea I] 15 artiști pe care nu trebuie să îi ratezi la Untold Festival 2018

untold 2018

Notă: Aceasta este prima parte a articolului despre Untold Festival 2018, în cadrul căruia se discută primii 7 artiști.

A mai rămas doar o săptămână până la startul celei de-a patra ediții a Untold Festival. Eveniment simbolic nu doar pentru orașul Cluj-Napoca, ci și pentru scena muzicii electronice internaționale, acesta reunește artiști cunoscuți ai industriei EDM, dar nu numai.

Pe lângă reprezentanți importanți ai muzicii EDM, anul acesta vor urca pe scenă și artiști precum The Black Eyed Peas, Jason Derulo sau The Asteroids Galaxy Tour. Această direcție a diversificării genurilor muzicale a fost asumată de organizatorii festivalului începând cu cea de-a doua ediție. Mai mult decât atât, cea mai mare noutate a ediției din 2018 o reprezintă introducerea unei noi scene, și anume Trance Stage.

Untold este, cu certitudine, un festival pentru care realizarea unei liste de recomandări nu reprezintă o întreprindere ușoară. Tocmai de aceea, în redactarea ei, vom cuprinde două tipuri de artiști: cei care s-au remarcat de-a lungul anilor și cei care ajung pentru prima oară la o ediție Untold. Lista nu reprezintă un top, iar artiștii vor fi prezentați în ordine alfabetică.

  1. Armin van Buuren

Este oare o coincidență faptul că, în ciuda ordinii alfabetice, Armin van Buuren ocupă prima poziție în lista noastră? De-a lungul celor trei ediții ale festivalului, artistul a devenit fața neoficială a sa. Prezența lui este garantată în fiecare an, iar organizatorii ar putea să redenumească cu ușurință Untold în Untold: Armin van Buuren.

Un veteran al muzicii trance, DJ-ul olandez adoptă în prezent un stil mai comercial, combinând ritmurile progressive house cu cele big room. Sensibilitatea artistului pentru festival este evidentă, el exprimând-o prin set-urile lungi, cel de anul trecut depășind 5 ore și jumătate.

Pe Armin îl poți asculta duminică, în ultima zi a festivalului, la Main Stage.

  1. Borgore

Un alt veteran al festivalului Untold este producătorul și DJ-ul israelian Borgore. Muzica sa, denumită de artist Gorestep, îmbină elemente dubstep și trap cu influențe heavy metal.

Borgore a depășit în fiecare an așteptările fanilor prezenți la festival, reușind să umple până la refuz întreaga zonă a scenei. Chiar dacă este unul dintre cei mai puțin comunicativi DJ ai festivalului, el oferă energie publicului prin melodiile sale, pe care îl cucerește pentru o oră și jumătate în fiecare an.

Poți dansa și tu pe ritmurile lui Borgore joi, 2 august, la Alchemy Stage.

  1. The Chainsmokers

The Chainsmokers este un nume pe care fanii Untold l-au cerut încă de acum doi ani. Organizatorii au îndeplinit dorința lor la această ediție a festivalului.

Duo-ul EDM-pop compus din Alex Pall și Andrew Taggart și-a lansat primul album EP abia în anul 2015, însă recunoașterea internațională au obținut-o în 2016, prin melodii precum Dont Let Me Down, Closer și All We Know. Combinând ritmuri de bază ale muzicii house cu elemente pop, The Chainsmokers devin în scurt timp unii dintre cei mai cunoscuți artiști în industria muzicii electronice.

Ei ajung pentru prima dată și în România, joi, în prima zi a festivalului Untold, la Main Stage.

  1. Chicane

Muzicianul, DJ-ul și producătorul Chicane, sub numele său real Nicholas Bracegirdle, este al doilea reprezentant al genului trance din listă. Unul dintre veteranii acestei industrii, el și-a început activitatea în anul 1994, chiar dacă primele compoziții le-a realizat încă de la 12 ani.

Îmbinând ritmurile clasice ale muzicii trance cu genuri precum ambient și downtempo, Chicane se remarcă drept unul dintre cei mai inovativi artiști din această zonă. Chiar dacă acesta nu este prima lui apariție la un festival din România, el își face debutul la Untold pe Trance Stage, în data de 5 august.

  1. Claptone

Claptone este un artist relativ nou în scena EDM, lansând unul dintre primele lui single-uri în anul 2013 și albumul de debut doi ani mai târziu. Ușor de recunoscut prin masca lui de culoare aurie care imită o pasăre, artistul își propune să unească ritmurile deep house cu cele indie dance.

În 2015, revista Mixmag îl numea unul dintre cele mai importante personaje din scena muzicii deep house, Claptone bucurându-se de o creștere semnificativă a numărului de fani, în puțin timp.

Artistul ajunge pentru prima oară la Untold Festival în acest an, urcând pe Daydreaming Stage în data de 3 august.

  1. Don Diablo

Don Diablo a debutat la Untold în anul 2017, când publicul a putut asculta pe scena principală cunoscutele piese originale și remixuri future house, electro house și progressive house ale DJ-ului olandez.

Chiar dacă acesta activează în industria muzicii electronice de o perioadă mai lungă de 20 de ani, succesul considerabil al său a venit abia după anul 2014. Continuând pe acest trend ascendent, el obține a 11-a poziție în topul celei mai importante reviste din EDM – DJ Mag. Reacția pozitivă a publicului i-a garantat încă o apariție la festivalul din Cluj-Napoca.

Pe Don Diablo îl poți asculta în data de 3 august, a doua zi a festivalului, la Main Stage.

  1. Ferry Corsten

Ferry Corsten este unul dintre cei mai apreciați DJ și producători din scena muzicii trance, activând în aceasta încă din anul 1989. Punând bazele acestui gen prin diverse melodii produse în anii ’90, sub diferite nume cum ar fi System F, Pulp Victim și Gouryella, artistul și-a diversificat în prezent genul melodiilor create, în principal prin ritmuri de progressive house.

În concertele live, susținute în cadrul unor importante festivaluri de EDM din lume, cum ar fi Tommorowland, Ultra Music și Electric Daisy Carnival, artistul rămâne loial muzicii care l-a definit în toată cariera sa – trance.

Cu siguranță acest lucru îl va face și la prima sa apariție la Untold Festival, Ferry Corsten urcând pe Trance Stage vineri, 3 august.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *