filme cinema 2019
filme cinema 2019

[Partea III] Filme pe care nu trebuie să le ratezi în 2019

Notă: Aceasta este partea a III-a a articolului despre filmele care trebuie văzute în 2019, care cuprinde filmele ce vor fi lansate între lunile octombrie-decembrie, precum și filmele a căror dată de lansare nu este cunoscută încă. Pentru lunile ianuarie-aprilie consultă partea I, iar pentru lunile mai-septembrie citește partea a II-a.

Ultimele luni ale anului aduc continuările unor francize cunoscute, dar și filme originale care au potențialul de a rămâne în memoria industriei cinematografice.

Gemini Man (4 octombrie 2019/SF, Action)

Fanii genului SF așteaptă cu nerăbdare lansarea peliculei Gemini Man, care îl va avea în rolul principal pe Will Smith, interpretând un asasin care urmărește să-și abandoneze cariera, întâmpinând însă cel mai mare obstacol de până acum: clona sa mai tânără.

Trimițând astfel spre un alt film cu o acțiune similară, și anume Looper, el va fi regizat de Ang Lee și îi va avea ca actori secundari pe Mary Elizabeth Winstead și Clive Owen.

Joker (4 octombrie 2019/Crime, Thriller)

Povestea originii comediantului eșuat care devine un criminal va fi lansată pe marile ecrane în toamna anului 2019. În rolul principal îl regăsim pe actorul multiplu nominalizat la Oscar Joaquin Phoenix, iar în rolurile secundare îi vom putea vedea pe Robert de Niro și Zazie Beetz.

Scepticismul fanilor însă este puternic, datorită modului de interpretare a caracterului de către Joaquin Phoenix și a lipsei de experiență în acest gen a regizorului Todd Phillips, cunoscut în principal pentru trilogia sa The Hangover.

The Goldfinch (11 octombrie 2019/Drama)

Avându-l în rolul principal pe Ansel Elgort, tânărul actor nominalizat la Oscar pentru rolul său în Baby Driver, The Goldfinch înfățișează drama unui adolescent a cărui viață se schimbă radical după ce supraviețuiește unui atac terorist.

Pelicula reprezintă adaptarea cărții cu același nume scrisă de Donna Tartt, câștigătoare a premiului Pulitzer, și îi propune în rolurile secundare pe Nicole Kidman, Sarah Paulson și Jeffrey Wright.

Frozen 2 (22 noiembrie 2019/Animation, Adventure)

În urma succesului comercial al primului film Frozen, regizorii Chris Buck și Jennifer Lee își reiau colaborarea pentru a aduce pe marile ecrane o nouă serie de adventuri ale surorilor Anna și Elsa.

Fanii speră că vocile actorilor Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff și Josh Gad vor fi la fel de plăcute auzului și își pun speranțele în compozitori să creeze o melodie la fel de catchy ca Let It Go.

Knives Out (29 noiembrie 2019/Crime, Mistery)

Descris ca o reinterpretare modernă a misterelor în stilul cărților lui Agatha Christie, Knives Out reunește unele dintre cele mai cunoscute nume din Hollywood: Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Ana de Armas și Toni Colette.

Îndepărtat de la frâiele ultimului Star Wars, Rian Johnson își propune să creeze un material inedit, care să surprindă publicul la fiecare pas.

Star Wars: Episode IX (20 decembrie 2019/Action, Adventure)

Saga Skywalker se încheie la sfârșitul anului 2019. Producătorii acestui ultim film își propun să rupă trendul descendent al ultimilor ani, înlocuindu-l astfel pe regizorul Rian Johnson cu J. J. Ambrams.

Nu sunt cunoscute multe detalii cu privire la acțiunea filmului, însă putem să ne bazăm pe revenirea unor actori precum Daisy Ridley, Oscar Isaac și Lupita Nyong’o.

Deadwood (2019/Western, Crime, Drama)

Serialul Deadwood, care a rulat între anii 2004-2006, reprezintă unul dintre cele mai apreciate serii create de HBO, situate de critici și fani pe același nivel cu The Sopranos, The Wire și Game of Thrones.

De-a lungul anilor, fanii au cerut o continuare a acestuia, având în vedere faptul că el a fost întrerupt prematur de către televiziunea americană în anul 2006. Compromisul pare să fie însă lansarea filmului Deadwood, creat de autorii originali ai serialului: David Milch și Daniel Minahan. O altă veste bună pentru fani este revenirea în rolurile principale a actorilor Ian McShane (ca Al Swearengen) și Timothy Olyphant (ca Seth Bullock).

The Irishman (2019/Biography, Crime)

The Irishman nu reprezintă doar reîntoarcerea lui Martin Scorsese în industria cinematografică, ci marchează și o reuniune mult așteptată după Goodfellas,  între regizor, Robert de Niro și Joe Pesci.

Cu acest film, Scorsese explorează încă o dată lumea mafiei, analizând posibila implicare a unui asasin în dispariția lui Jimmy Hoffa. Pelicula împrumută anumite puncte din cartea lui Charles Brandt cu același nume.

The Lighthouse (2019/Drama, Horror)

Debutând spectaculos în 2015 cu The Witch, un film care arată viziunea unui regizor aflat în deplin control față de materialul său, Robert Eggers revine în 2019 cu al doilea lungmetraj intitulat The Lighthouse.

Plasată în anul 1890, pelicula îi are în rolurile principale pe Willem Dafoe și Robert Pattinson, care se confruntă în provincia maritimă Nova Scotia cu mai multe întâmplări supranaturale. Atât timp cât fimul confirmă așteptările, el are potențialul de a reprezenta una dintre cele mai memorabile creații cinematografice ale anului.

Tudor Gădălean

Tudor Gădălean

„Cuvintele au o putere magică. Ele pot să scoată la suprafață cele mai puternice emoții și să determine toate acțiunile omului.” – Sigmund Freud