logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce să joci jocuri video de strategie în timpul liber

Jocuri de strategie

Jocurile au dobândit un rol extrem de important în viața generației născute în anii ’90. Îi iau pe ei în considerare pentru că din rândul lor fac și eu parte și îi cunosc cel mai bine. Asta nu înseamnă că mania pentru jocuri video nu o putem descoperi și în rândul celor născuți în anii ’80 sau înainte.

Jocurile, deși percepute preconceptual ca fiind dăunătoare, s-au dovedit a fi de ajutor în dezvoltarea noastră. Evident, orice lucru bun dus la extrem se transformă în ceva negativ, motiv pentru care și timpul pe care îl alocăm jocurilor video trebuie să fie gândit responsabil.

În cele ce urmează mă voi referi strict la jocurile de strategie, chiar dacă putem găsi lucruri bune și în shootere sau alte jocuri care-ți dezvoltă rapiditatea de gândire, coordonarea și multe altele.

Jocurile video de strategie se aseamănă foarte mult cu jocurile de societate pe care le jucăm în mediul offline, cu prietenii sau familia, și care ne testează inteligența, gândirea analitică, puterea de decizie și viteza cu care gândim anumite situații spre propriul câștig.

Lipsite de agresivitatea din alte jocuri video, jocurile de strategie sunt cel puțin la fel de intense și de provocatoare. Ele îți testează în primul rând modul în care reușești să te organizezi (de regulă într-un timp limitat), modul în care iei deciziile favorabile pentru tine și/sau oamenii pe care îi conduci, dar și modul în care gândești strategia pe termen lung a unui proiect.

Acestea sunt doar câteva dintre abilitățile pe care le folosești poate zi de zi în viața personală și/sau profesională și care fac din tine un individ productiv. Ești forțat să devii mai decisiv și să suporți consecințele acțiunilor tale.

Jocurile de strategie sunt ”sănătoase” pentru mintea ta și pentru dezvoltarea anumitor abilități pe care le vei folosi în viața reală, astfel încât nu e o idee rea să-ți dedici din când în când timp pentru ele. Atenție, însă, să nu exagerezi.

Citește și despre cum poți scrie mai mult, mai repede și mai bine.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *