Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru relaxare – Partea 1

Foarte mulți oameni supuși stresului zilnic de la servici și chiar de acasă, uită practic cum se pot relaxa. Din acest motiv, perioadele de timp liber trec aproape fără ca oamenii să apuce să se relaxeze și să se bucure de ele. Conform site-ului wikihow.com, există mai multe metode prin care te poți asigura că ai parte de relaxarea care ți se cuvine după muncă sau în perioadele de concediu.

Acceptă stresul

Mai întâi de toate, pentru a recunoaște stresul trebuie să fii capabil să îl recunpști. Câteva semne care îți vor spune că ești foarte stresat sunt următoarele: tot ce faci e să te gândești la servici, experimentezi tensiune, dureri de cap, de spate sau de gât, ești iritat, nu ai răbdare și ți-e greu să te concentrezi pe task-urile pe care le ai de îndeplinit, nu reușești să dormi, mânânci prea mult sau prea puțin etc.

O dată ce ai acceptat că ești într-adevăr stresat, folosește câteva tehnici pentru a scăpa de această stare. Învață să renunți la vina pe care o simți pentru lucrurile de la servici, mai ales dacă acestea nu au directă legătură cu tine, obișnuiește-te să dormi mai mult și mai bine, forțează-te să te relaxezi și blochează toate legăturile cu serviciul în timpul tău liber.

Relaxează-ți corpul

Până acum am vorbit despre cum să te relaxezi mintal, astfel încât acum trecem la partea a doua: relaxarea corpului tău. Pe termen scurt poți să folosești tehnici de respirație care te vor ajuta foarte mult și care te vor calma.

Pe termen lung însă, sunt mai multe lucruri pe care le poți face: în primul rând, ai mai multă grijă de dieta ta și adoptă o alimentație mai sănătoasă decât până acum. Fă exerciții fizice în fiecare zi, fie chiar și pentru 30 de minute, și nu uita ca din când în când să te răsfeți cu un masaj.

Citește și partea a doua a acestui articol pentru mai multe sfaturi și spune-ne în comentarii dacă simți că mai trebuie ceva adăugat la acestea.

foto

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *