logo
Generic filters
Exact matches only

1 decembrie la munte

Sursă foto: dreamstime.com

Anul acesta vacanța de 1 decembrie durează ceva mai mult timp. Dacă te-ai săturat de agitația urbană, poți căuta o oază de liniște undeva la munte. Fie că vrei un traseu de o zi sau unul de două, te asigur că va fi o perioadă de care te vei bucura și care îți va oferi destul de multe.

Vârful Pietrosul Rodnei

muntii-rodnei_8169348

Sursă foto: © Ioanasandulescu

Dacă îți dorești să ajungi la peste 2000 de metri, Pietrosul Rodnei poate fi una dintre soluții. Trebuie să știi că este o drumeție destul de solicitantă. Îți recomand să vii în Borșa și să te cazezi aici în noaptea de dinaintea ascensiunii. De dimineață poți urca cu mașina (drumul este destul de rău) până la Borșa Pietroasa, iar drumul durează în jurul a 45 de minute cu un autovehicul sau o oră jumătate pe jos. De aici va începe ceea ce e mai greu. Din Borșa Pietroasa va trebui să mergi spre Stația Meteo Iezer (unde în situații deosebite poți fi cazat), mai apoi spre Lacul Iezer (2129 metri) și într-un final să ajungi pe Vârful Pietrosul (2303 metri). Peisajul de aici te va impresiona și te va face să fii mulțumit de ceea ce ai reușit.

În total, drumul din Borșa până pe vârf durează 5-6 ore. În ziua care urmează, poți să mergi într-o călătorie prin Cârlibaba, spre Vatra Dornei, sau în Maramureș, spre Sighet sau spre Năsăud.

Brașov și Vârful Postăvaru

varful-postavaru_51339839

Sursă foto: © Sebastiangh

Brașovul poate să te impresioneze prin multe lucruri, însă unul dintre cele mai importante e că îți oferă ocazia să îmbini istoria, arhitectura și geografia. Brașovul este o fostă cetate ale cărei ruine încă mai sunt prezente, așa că o să poți vedea diferite bastioane sau porți. Piața Sfatului și Biserica Neagră sunt câteva dintre cele mai cunoscute atracții ale orașului. La câțiva kilometri, Castelul Bran sau Cetatea Râșnov te așteaptă să îți prezinte o fărâmă din istoria locurilor. Tot în apropiere de oraș vei găsi și Poiana Brașov. Acest loc este cunoscut pentru activitățile pe care le poți face iarna, însă îți oferă câteva oportunități și când zăpada încă nu a apărut. Poți lua telecabina și să urci pe Vârful Postăvarul, la 1799 de metri.

Aceasta pare să fie și cea mai comodă variantă de petrecere a timpului în minivacanța de 1 decembrie.

Vârful Curcubata Mare

varful-curcubata-mare-apuseni_57502195

Sursa foto: © Antaltiberiualexandru

Dacă locuiești în zona Apusenilor, vârful Curcubata Mare (care mai este denumit și Bihor) reprezintă o atracție datorită faptului că este cel mai înalt din Occidentali. Ajungând la 1849 de metri, o să te impresioneze cu peisajul pe care îl poți vedea din vârf. Punctul de plecare este din Vârtop, de unde o să urmezi traseul aproximativ o oră și jumătate până la Piatra Grăitoare. Vei mai merge încă trei ore până să ajungi în punctul cel mai înalt al Apusenilor.

Traseul nu este greu, e accesibil cu o condiție fizică medie, deci poate fi o soluție pentru a te elibera de stresul cotidian.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *