logo
Generic filters
Exact matches only

Cele mai căutate stațiuni de iarnă

Sursă foto: dreamstime.com

Fie că vorbim despre sărbători sau despre concediul de iarnă, România îți poate oferi o gama largă de oportunități. Dacă ești împătimit al sporturilor de iarnă sau doar vrei să te relaxezi, am să-ți arăt câteva variante unde poți merge.

Poiana Brașov

poana-brasov_51047858

Sursă foto: © Sebastiangh

E imposibil să nu fi auzit despre Poiana Brașov. Dacă vrei să schiezi, ai la dispoziție 12 pârtii pe care îți poți exersa abilitățile sportive, dar și numeroase unități de cazare. Vestea bună e că și cei care nu sunt împătimiți ai sporturilor o să-și găsească câteva activități. Ei pot alege să facă câteva drumeții pe traseele de lângă Poiană sau să viziteze orașul Brașov. Acesta din urmă are mai multe obiective, printre care Biserica Neagră, Piața Sfatului, Turnul Negru sau Strada Sforii. La o distanță nu foarte mare de oraș o să găsești vestitul Castel Bran.

Valea Prahovei

predeal-iarna_48368289

Sursă foto: © Radub85

Pe Valea Prahovei o să găsești mai multe stațiuni turistice. Predeal, Sinaia, Azuga sunt câteva dintre acestea. În total sunt 21 de pârtii pe care poți schia sau să te dai cu placa de snowboard. În cazul în care vrei altceva, unitățile de cazare din zonă îți pun la dipoziție turiștilor multe activități recreative. Pe lângă acestea, în Sinaia o să găsești Castelul Peleș și Pelișor.

Păltiniș

partie-schi-paltinis_65055139

Sursă foto: © Aurelserban

În județul Sibiu o să găsești cea mai veche stațiune din România. Păltinișul este recunoscut pentru activitățile sale terapeutice, datorită climatului alpin și a aerului specific. Printre altele, îți poți vindeca aici astenii sau surmenajul fizic și psihic. Pe lângă aceste efecte, stațiunea îți pune la dispoziție și 7 pârtii pentru sporturile de iarnă.

Vatra Dornei

vatra-dornei-iarna_12582054

Sursă foto: © Furo_felix

Numită „Perla Bucovinei”, Vatra Dornei este una dintre stațiunile care îți stau la dispoziție în timpul iernii. Cele 4 pârtii de aici îți oferă oportunitatea să petreci ceva timp cu sporturile specifice. Tot aici există un telescaun de 3 kilometri, care îți oferă o panoramă deosebită de pe Dealul Negru. Stațiunea mai este cunoscută și pentru apele termale și minerale, aici găsind si numeroase unități de cazare.

Arieșeni

statiunea-arieseni_37927105

Sursă foto: © Salajean

Între județele Bihor și Alba, stațiunea Arieșeni îți stă la dispoziție să petreci câteva zile în care să te relaxezi. Sunt 3 pârtii are îți stau la dispoziție să schiezi sau să folosești placa de snowboard. Pe lângă asta, ai să găsești mai multe activități recreative și în pensiunile din zonă. De remarcat este faptul că stațiunea este una în continuă dezvoltare.

Borșa

Borsa-iarna

Sursă foto: Călătorim.ro

În Maramureș, la Borșa, ai să găsești două pârtii cu un grad de dificultate mediu. Dacă ești un împătimit al sporturilor de iarnă extreme, poți ști că aici găsești cea mai lungă trambulină naturală din Europa. Telescaunul îți oferă oportunitatea să urci până la 1611 metri (Vârful Runcul Știolului), de unde poți face o drumeție până la Cascada Cailor, iar dacă îți place zona poți să te cazezi aici pentru câteva zile.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *