logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 cele mai frumoase locuri din județul Brăila

Fiecare județ are câteva locuri magice pe care trebuie să le vizitezi. Județul Brăila nu este nicio excepție. Are reședința în orașul omonim și se învecinează cu județele Vrancea, Galați, Tulcea, Constanţa, Ialomița și Buzău. Iată care sunt locurile din județ pe care nu trebuie să le ratezi când ești în zonă. Iar, dacă vrei să le vizitezi, intersează-te și de cazare.

Cetatea Brăilei

catacombe braila

Sursă foto: Adevărul.ro

Ruinele vechii cetăți a Brăilei, atestată documentar din 1368, și-a lăsat amprenta peste oraș. Cetatea a fost construită datorită accesului la Dunăre, în portul căreia se importau mărfuri diverse. Centrul istoric al municipiului Brăila păstrează și în prezent urmele acestei cetăți și tunelurile subterane folosite de turci.

Stațiunea balneară și Mănăstirea Lacu Sărat

Sursă foto: Brăilapebune.net

Pe raza comunei Chiscani din județul Brăila există un lac cu apă sărată în jurul căruia s-a format o adevărată stațiune în timp. De fapt, stațiunea se află în vecinătatea orașului Brăila și există o linie de tramvai care face legătura între oraș și stațiune. Aici pot fi făcute tratamente balneare pentru tratarea afecțiunilor precum reumatismul sau artrita. Mai mult, acest loc are unul dintre cele mai prețioase zăcăminte de sare din România. În apropierea stațiunii este așezată și o mănăstire care poartă același nume.

Castelul de Apă din Brăila

castelul-de-apa-braila_43038745

Sursă foto: © Marian Mocanu

Castelul de Apă este unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului Brăila, fiind o clădire care a fost numită monument istoric. Castelul a fost construit în 1912 de către arhitectul Elie Radu, care a reușit o performanță pentru acea perioadă: aceea de a alimenta cu apă jumătate din populația orașului. Dintr-o perspectivă mai turistică, acesta a fost primul restaurant și bar rotator din țară. În momentul actual castelul este inclus într-un proiect de reabilitare, pentru a putea fi redat în uz.

Orologiul din Brăila

orologiu-braila_35893744

Sursă foto: © Bogdan Carstina

Piața Traian din municipiul Brăila adăpostește un alt monument istoric din județ, un orologiu vechi de mai bine de 100 de ani. Orologiul, construit în anul 1909 de P. Naum Petru, este considerat un simbol al vechiului oraș și acesta încă funcționează la secundă. Se spune că în timpul primului război mondial trupele sovietice voiau să dărâme orologiul, însă în final au atârnat doar în vârful acestuia simbolul comunist secera și ciocanul.

Faleza Dunării

faleza-dunarii_20657575

Sursă foto: © Bogdan Carstina

În caz că nu știai, Brăila este situat pe malul stâng al Dunării și are din acest motiv un port și o stradă de promenadă numită de mulți drept faleza Dunării. Pe lângă debarcader, pe faleză există restaurante la care îți poți savura cina sau o băutură în timp ce te bucuri de priveliștea care te înconjoară.

Mini grădina zoologică

caprioara zoo braila

Sursă foto: Hai la bord

Înființat în 1983, Parcul Zoo din Brăila se află în partea sudică a orașului și se întinde pe o suprafață de 4,6 hectare. Aici sunt găzduite 46 specii de animale (care includ diferite mamifere și păsări). Pentru vizitatori, echipa parcului a amenajat un loc de joacă, loc special pentru fumători și un manej pentru echitație.

Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Brăila

Muzeul-Brailei.-Sectia-de-Etnografie-si-Arta-Populara-2

Sursă foto: Brăila pe bune

Exponatele de artă populară și obiectele populare din zonă expuse aici includ râșnițe de lut sau de lemn, scoarţe și altele. Muzeul este structurat pe secții, având domenii precum agricultura și ocupații tradiționale, vânătoare, pescuit, creșterea animalelor sau meșteșuguri, dar și arhitectură decorativă locală și artă populară.

Casa Memorială Panait Istrati din Brăila

Casa memoriala Panait Istrati

Sursă foto: Valeria Ursan

Înființat cu ocazia celebrării a 100 de ani de la nașterea scriitorului Panait Istrati, muzeul conține exponate care ilustrează operele acestuia (manuscrise), cărți cu autograf, fotografii document, obiecte personale și piese de mobilier.

Parcul Monument din Brăila

Braila-Parc-Monument

Sursă foto: Brăila pe bune

Acest parc este considerat o oază de liniște în mijlocul orașului și poartă numele de Parc Monument datorită unui pod construit în 1833 (în același an cu parcul) care făcea legătura cu un monument al eroilor de la 1828. Deși monumentul a fost distrus de turci la începutul anilor 1900, parcul și-a păstrat numele. Este unul dintre cele mai mari parcuri dintr-un oraș românesc (90 ha).

Insula Mică a Brăilei

1152px-Nycticorax_nycticorax'_AM1_slepowron

Sursă foto: Wikipedia

Insula Mică a Brăilei este asemuită Deltei Dunării și este unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din țara noastră. Este un parc imens, vizitat de turiștii care se pot plimba cu barca cu vâsle sau șalupa pe apă, printre vegetația care oferă un peisaj de neuitat și printre speciile de păsări protejate de lege care se află aici (printre care și acvila codalb, una dintre cele mai mari păsări zburătoare). Sunt puse la dispoziția turiștilor 16 trasee turistice în zonă, fiecare durează în jur de 3 sau 5 ore și care vă pot ajuta să descoperiți frumusețea locului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *