logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Fotografia de călătorie

Vacanţele durează în medie două săptămâni, însă amintirile din locurile vizitate rămân o viaţă. Şi tocmai din acest motiv, cu toţii încercăm să facem cât mai multe poze în locurile prin care ajungem să ne plimbam. Iar o fotografie bine realizată este admirată și peste ani şi ani și îi vor transpune pe cei care o privesc în frumoasa lume unde care v-ați petrecut concediul. Fotografia de călătorie surprinde esenţa şi, în mod special, întregul spirit al călătoriei. De aceea, vă prezint câteva aspecte de care trebuie să ţineți cont, pentru a avea fotografii de călătorie reuşite.

1. Alegerea aparatului foto

Într-adevăr, vacanţele frumoase merită imagini pe măsură. Iar investiţia nu e atât de mare cum poate să pară iniţial. În alegerea aparatului, trebuie mai întâi să lămurim un aspect esenţial: megapixelii nu sunt indiciu al calităţii fotografiei, ci al dimensiunii acesteia! Puteți să aruncați o grămadă de bani pe un aparat prost cu megapixeli mulţi. Cu alte cuvinte: veți face poze mai slabe, dar mai mari. Aşadar, informați-vă! Fotografia de călătorie se numără printre cele mai apreciate şi mai la îndemână genuri de fotografie şi tocmai din acest motiv marile companii producătoare de echipament foto vin mereu în sprijinul celor care doresc să aibă tot timpul la îndemână un aparat de fotografiat potrivit fotografiei de călătorie. Căutați detalii pe site-uri, forum-uri sau pur şi simplu, cereți părerea unui specialist. Aşa nu veți risca să aruncați banii pe fereastră. Din experienţă, aparatele foto potrivite pentru călătorie sunt cele cu zoom mare, compacte sau DSRL-uri (în funcţie de cât de experimentaţi sunteţi) şi neapărat uşoare!

2. Informați-vă despre locurile pe care le veți vizita

Când mergeți în vacanţă trebuie să vă informați înainte despre locurile pe care le veți vizita, despre vremea de acolo şi despre cum puteți ajunge în cât mai multe locuri interesante din zona aleasă. Este minunat de exemplu să vizitați Roma. Însă e şi mai frumos în momentul în care aflați de locuri mai puţin vizitate atât în Roma, cât şi în jurul oraşului. Iar principala caracteristică a fotografiei de călătorie este faptul că fotograful nu urmăreşte ceva anume, ci doar încearcă să surprindă lucruri interesante, detalii, un apus, un localnic prins într-o activitate, un stol de păsări peste un pod etc. Dacă nu sunteţi inspiraţi fiindcă nu aveţi prea multă experienţă, înainte să mergeţi în vacanţă vă recomand să intraţi pe FLIKR, un site plin de imagini şi să scrieţi destinaţia aleasă (Paris, Roma etc). Veți găsi poze făcute de alţii şi le puteți alege pe cele care vă plac, apoi la destinaţie puteți încerca să le reproduceţi cu aparatul personal.

3. Notează-ţi tot!

O altă indicaţie preţioasă este să vă notați undeva tot ce ați fotografiat şi toate locurile surprinse. La sfârşitul zilelor de vacanţă vă va fi mult mai uşor să gestionați fotografiile realizate.

4. Să ai la îndemână o hartă a oraşului

Înainte să plecați în vacanţă, vă recomand să cumpăraţi o hartă a oraşului şi să vă încercuiți pe ea toate obiectivele turistice la care vreţi să ajungeţi! De asemenea, vă recomand să intraţi pe site-ul obiectivelor turistice şi să vedeţi dacă aveţi voie să faceţi fotografii. În unele este interzisă fotografierea.

5. Îndrăzneşte să fii altfel

Aşa cum fotografia de călătorie este foarte creativă şi vacanţa în sine este cel puţin la fel de creativă. Există o infinitate de puncte din care puteți privi un obiectiv turistic. Nu vă limitați doar la un singur cadru, la un singur unghi, din faţă, precum fac toţi amatorii. Învârtiți-vă în jurul obiectivului, dați un zoom pe detalii etc.

O altă idee ar fi să faceți esee foto cu localnicii, obiectivele turistice, preparate tradiţionale (chiar cele din vitrină) ferestre şi uşi, tot ce găsiți special la destinaţia în care veți merge! La final arhiva vostră de fotografii nu se va mai limita doar la câteva poze cu voi ci veți avea întreaga vacanţă într-un album foto complet!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *