Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ieșire de-un weekend: munte vs. mare

Minivacanța de 1 mai este după colț. E timpul perfect să dezbatem dacă mergem la mare sau la munte. Marea și muntele oferă beneficii diferite și de obicei reprezintă două tipuri diferite de oameni.

Marea

Oamenii care merg la mare vor să se relaxeze și să scape de griji. Să lenevească pe un șezlong de dimineața până seara, să se scufunde în mare și să fie înconjurați de razele docile are soarelui.

Briza mării este benefică celor care suferă de afecțiuni respiratorii, ajutând și în cazul alergiilor. Mai mult, medicii îndeamnă spre mare oamenii cu afecțiuni ce afectează sistemul circulator și persoanele cu reumatism sau probleme cu articulațiile.

Există cercetări științifice care confirmă că sunetul mării are un efect calmant asupra oamenilor. Băile în mare sunt benefice pentru că energizează corpul obosit și îl încarcă cu ioni de potasiu, calciu, magneziu și săruri minerale.

Muntele

Contrastant, oamenii care merg la munte sunt de, cele mai multe ori, oameni activi, care preferă să facă drumeții, să aibă activitate și să fie în permaneță în mișcare.

Aerul de munte este bogat în ozon și are puterea de a-ți oxigena tot corpul mult mai ușor. Asta ajută la întărirea sistemului imunitar și intensificarea metabolismului.

Pe de altă parte, având în vedere că majoritatea românilor vor alege să își petreacă minivacanța la mare, mediul va fi unul agitat, cu multă lume și multă gălăgie. Cel mai probabil vei veni odihnit și revigorat de la mare, dacă ai nevoie să fii înconjurat de oameni pentru a-ți încărca bateriile. De la munte, în schimb, vei veni destresat și cu forțe proaspete doar dacă crezi că poți avea o conexiune cu natura și că te încarci de energie atunci când te îndepărtezi de agitație și de oameni.

Citește și Găsește echilibrul din viața ta

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *