Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
echilibru-in-viata
echilibru-in-viata

Găsește echilibrul din viața ta

În societatea modernă este foarte greu să balansăm cariera cu familia și mai apoi cu viața socială. Toate astea ne dau bătăi de cap și ne creează un nivel destul de mare de stres. Datorită tehnologiei moderne, multe joburi solicită ca angajații să lucreze suplimentar sau să fie disponibili oricând, iar asta poate afecta foarte tare echilibrul din viața fiecăruia. Există câteva metode prin care să poți găsi un echilibru între elementele din viața ta și să elimini gândul că nu le poți face pe toate. Iată câteva dintre ele:

Lasă-te de perfecționism

Perfectul e un ideal. Asta înseamnă că el nu poate fi atins, așa că nu merită să muncești în plus, încercând să faci un proiect perfect. Străduiește-te să dai ce ai mai bun pentru sarcinile de la serviciu, dar mai departe, nu te consuma pentru ceea ce nu stă în puterea ta să faci. Încearcă să tinzi spre excelență, nu perfecțiune. Te va face să te simți mult mai împăcat.

Deconectează-te!

Dezvoltarea din domeniul tehnologiei ne-a ajutat incredibil de mult în viața de zi cu zi. Tot ea ne aduce și impedimentul de a ne bucura de momentele prețioase, datorită așteptărilor create, de a fi disponibil oricând și oriunde. Atunci când vrei să te bucuri de momentele care contează, închide-ți telefonul sau laptopul și oferă momentului toată atenția ta. Te vei simți mult mai relaxat și mai implicat în ceea ce faci.

Practică sportul și meditația

Atunci când observăm că agenda noastră este prea plină, de obicei sportul este primul eliminat ca să facă loc unor alte activități. Din păcate, acest lucru nu este benefic. Pe lângă îmbunătățirea fizicului, sportul este și un bun eliberator de stres. Asociat cu respirația profundă și meditația, îți poate reduce semnificativ nivelul de stres. Este bine să aloci timp sportului în cel puțin 3 zile pe săptămână.

Un alt lucru important pentru găsirea acelui echilibru între diferitele aspecte ale vieții tale este să elimini acele lucruri și persoane care te fac să pierzi timpul inutil. Pentru început identifică persoanele și obiceiurile pe care le faci deși le consideri inutile, iar apoi elimină-le pe rând din viața ta. Cu timpul te va ajuta să îți schimbi structura vieții și să găsești echilibrul perfect pentru tine.

Citește și Exerciții de încredere pe care să le faci dimineața

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *