logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Trucuri pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din casă

Nimănui nu-i plac mirosurile neplăcute din casă, indiferent de unde provin acestea. Există numeroase trucuri prin care poți scăpa de aceste mirosuri. Iată câteva dinte cele mai cunoscute:

  • în cazul în care mirosul neplăcut vine din frigider, amestecă oțetul alb cu apă. Spală bine zonele din frigider cu acest amestec și apoi clătește cu apă curată. Vei observa, într-un scurt timp, că mirosul a dispărut.
  • mirosul provenit de la scurgerea chiuvetei din bucătărie te poate deranja extrem de tare. O metodă simplă prin care poți să scapi de acesta este să amesteci apă fiartă cu lămâie. În apa fierbinte toarnă câteva sute de ml de zeamă de lămâie, apoi varsă acest amestec pe scurgerea chiuvete și vei observa că mirosul va dispărea.
  • mirosul de țigară este extrem de neplăcut, mai ales pentru nefumători. Din fericire, există o metodă prin care poți scăpa de acest miros, îmbibat în toate materialele textile, mobilă si pereți. Amestecă câteva pahare de apă, cu puțin oțet alb și pulverizează peste absolut toate zonele urât mirositoare.
  • o altă metodă de a scăpa de mirosul de țigară este să folosești bicarbonat de sodiu. Folosește o cârpă îmbibată în apă cu bicarbonat de  și șterge cu aceasta toate zonele unde simți acest miros. De asemenea, poți pune pliculețe cu bicarbonat de sodiu în camerele în care se fumează, iar fumul și mirosul de țigară vor fi absorbite.
  • un alt tip de miros neplăcut des întâlnit în casă este cel provenit de la punga de gunoi din bucătărie. O soluție foarte bună, dar nu singura, este folosirea unui odorizant care acopere mirosul urât. Cea mai simplă și sigură metodă este însă să arunci cât mai des punga cu gunoi.
  • Alte moduri simple prin care poți scăpa de mirosurile deranjante din casă sunt aerisirea zilnică și păstrarea unor ghivece cu flori. Este recomandat să aerisești toată casa, zilnic, mirosul urât fiind astfel eliminat și înlocuit cu aerul proaspăt de afară. De asemenea, mirosul plăcut al florilor și faptul că acestea produc oxigen te va ajuta să menții un aer proaspăt în casă.
  • mirosul provenit din dulapul cu pantofi este extrem de neplăcut. O metodă bună de a scăpa de acesta să îl aerisești cât mai des. De asemenea, poți pune diverse pliculețe cu substanțe plăcut mirositoare în dulap sau poți folosi odorizante speciale, atât pentru pantofi, cât și pentru dulapurile în care îi depozitezi.
  • Poți elimina mirosul neplăcut din casă și cu ajutorul cepei, în cazul în care nu știai. Introdu ceapă într-un bol cu apă rece și las-o câteva ore în camera în care simți un miros deranjant. Vei observa apoi că mirosul urât a fost absorbit.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *