Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
coruptie
coruptie

Ziua Internațională Anti-Corupție – 9 decembrie

Corupția rămâne una dintre problemele majore ale lumii, nu doar ale României, motiv pentru care, la nivel internațional, astăzi se sărbătorește Ziua Anti-Corupție.

Această zi a fost întemeiată de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 2003, cu scopul de a prezenta efectele negative ale corupției asupra societăților și asupra relațiilor dintre oameni, dar și pentru a evidenția rolul pe care îl are Convenția Națiunilor Unite anti Corupție în lupta cu un fenomen care face ravagii la nivel mondial.

ONU a prezentat și modurile prin care guvernele, afacerile private, organizațiile non-guvernamentale, media și publicul larg pot să lupte împotriva corupției: organizarea de evenimente tematice, raportarea și pedepsirea legală a faptelor de corupție, folosirea logo-ului Convenției Națiunilor Unite anti Corupție pe materialele vizuale transmise public și răspândirea mesajului atât online, pe rețelele de socializare, cât și offline, în grupul de prieteni și comunitatea în care trăiesc.

Statisticile deținute de ONU spun că încă de la înființarea acestei zile se poate remarca o creștere a intoleranței față de corupție în numărul tot mai mare de politicieni și oameni de afaceri arestați și condamnați pentru astfel de fapte. Nu trebuie să privim mai departe de țara noastră, unde DNA a băgat la închisoare zeci de persoane în ultimii ani, pentru a ne da seama că lupta anti-corupție începe să prindă o formă tot mai consistentă.

Citește și despre Ziua Națională a României.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Barbosul

Barbosul

Bărbosul este un scriitor atipic. Îi place să se informeze despre tot ce ţine de bărbaţi, mai ales relaţia acestora cu femeile. Scrie articole care oferă idei şi sfaturi în relaţia de cuplu, dar şi informaţii picante din lumea masculină.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *