logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua internațională a Biodiversității – 22 Mai

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (O.N.U.) a hotărât la data de 20 decembrie a anului 2000, decretarea zilei de 22 mai ca și Ziua Internațională a Biodiversității.

Alegerea acestei date nu este întâmplătoare pentru că ea comemorează adoptarea Convenției asupra biodiversității biologice, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite din 1992, de la Rio de Janeiro.

Obiectivul celebrării unui asemenea lucru este acela de a-i face pe oameni să conștientizeze importanța conservării biosferei, dar și faptul că suntem norocoși că există atât de multe specii pe planetă.

Transformarea mediului de viață din cauza acțiunilor umane este o mare problemă pentru orice ecosistem astfel că oamenii ar trebui să fie mai atenți la consecințele acțiunilor lor.

Poate pentru unii oameni nu este atât de important faptul că unele viețuitoare dispar însă trebuie să conștientizăm cu toții că orice vietate cât de mică are un rol în bunul mers al naturii.

Într-un final tot oamenii vor fi afectați de acțiunile lor, așadar trebuie să luăm măsuri acum cât se mai poate pentru a ne putea păstra nivelul de trai și pentru a ne dezvolta armonios împreună cu natura.

Un raport al O.N.U. din anul 2005 spune că două treimi din ecosistemele planetei au fost afectate de acțiunile antropice. Ploile acide, încălzirea globală, tăierea pădurilor, exploatarea resurselor naturale, vânatul și pescuitul excesiv, poluarea sunt doar câteva dintre lucrurile care afectează biodiversitatea.

Totul depinde de noi și de modul în care înțelegem să folosim frumusețile naturii. Dezvoltarea durabilă este unul dintre elementele cheie ale Convenției din Brazilia și se referă la utilizarea resurselor în așa fel încât și generațiile viitoare să poată să se poată folosi în aceeași măsură de ele.

Rămâne de văzut ce ne va rezerva viitorul, însă numai dacă vom conștientiza că este important să protejăm toate speciile de plante și de animale, atunci vom reuși cu adevărat să ne protejăm și pe noi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.