logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Internațională fără dietă – 6 Mai

Poate că unii știu, poate că alții nu știu, însă pe data de 6 mai se sărbătorește în întreaga lume Ziua Internațională fără dietă. Simbolistica acestei celebrări duce cu gândul la acceptare și diversitate. Acceptarea propriului tău corp este unul dintre lucrurile care te fac să ai încredere în tine. De asemenea, această zi este dedicată promovării unui stil de viață sănătos, dar și a evidențierii pericolelor care stau în spatele unor diete.

Ziua Internațională fără dietă a fost creația doamnei Mary Evans Young, în 1992. După ce a suferit de anorexie, a decis să îi ajute pe oameni să se accepte așa cum sunt. Scopurile promovării unui astfel de eveniment sunt: celebrarea frumuseții și a diversității tuturor dimensiunilor umane, declararea unei zile împotriva obsesiei legate de greutate, lupta împotriva discriminării din cauza aspectului fizic.

Cu toate acestea, un comitet de medici care evaluează riscurile asociate cu obezitatea și înceearcă să scadă numărul oamenilor afectați de această boală au criticat această inițiativă, spunând că „suntem de acord, bineînțeles, că ar trebui să fie mai multă apreciere și acceptare a diversității în atributele fizice ale oamenilor, mai multe descurajări ale dietelor ținute pentru a obține idealuri fizice nerealiste și nicio obsesie legată de scăderea în greutate a indivizilor care sunt la greutăți aproape ideale. Însă, este neadecvat să argumentăm că indivizii obezi ar trebui să își accepte pur și simplu greutatea și să nu încerce să o reducă, în special dacă obezitatea le ridică riscul de a dezvolta alte afecțiuni medicale.”

Ziua Mondială a Astmului

Tot în această zi oamenii de pe întregul mapamond sărbătoresc Ziua Mondială a Astmului, tradiție care a dăinuit din anul 1998 până astăzi. Prima ediție s-a desfășurat în peste 35 de state, iar după aceea numărul acestora a continuat să crească.

Scopul acestei zile este educația medicală cu privire la această boală respiratorie. Profesioniștii organizează de obicei conferințe și alte evenimente în care expun publicului larg tot ceea ce trebuie să știe pentru a preveni instalarea bolii sau pentru a o trata.

Inițiativa Globală pentru Astmului (GINA) este responsabilă cu promovarea și tot ceea ce ține de acest efort comun de a informa oamenii despre pericolele acestei boli, care de multe ori este subdiagnostificat și subtratrat ceea ce duce la o rată de mortalitate crescută.

În anul 2013, cu ocazia acestei zile, centrul medical Theramed din Brașov, a derulat o campanie gratuită pentru bolnavii de astm.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *