logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ziua Limbii Române – 31 august

Astăzi ne îndreptăm atenția către una dintre cele mai importante zile din an pentru români: Ziua Limbii Române. Este o sărbătoare cel puțin la fel de semnificativă precum Ziua Națională sau alte sărbători ce ne amintesc de țara noastră și valorile ei.

Ziua de astăzi promovează mai mult decât o simplă limbă națională, ea încercând să facă poporul român să conștientizeze importanța calității limbii noastre și cu privire la respectul pe care trebuie să-l acordăm acesteia, vorbind-o corect.

Mai mult decât atât, Ziua Limbii Române este foarte semnificativă și pentru românii plecați în străinătate, cărora această sărbătoare încearcă să le reamintească importanța păstrării intacte a limbii native și a culturii din fac parte, în ciuda faptului că trăiesc în alt mediu și se exprimă zilnic în altă limbă decât româna.

Astăzi au loc la nivel național și internațional mai multe manifestații organizate de autorități, organizații non-guvernamentale, instituții publice etc. Aceste manifestații vin sub forma unor evenimente culturale dedicate limbii române, care aduc alături în fiecare an un număr important de români ce nu vor să uite niciodată limba română corectă.

Un astfel de eveniment, organizat încă din 2006 în București, este și „Concertul Limbii Române”, desfășurat pe treptele Teatrului Național, conform site-ului stiri.tvr.ro.

Tot astăzi se sărbătorește limba română și în Republica Moldova. Sărbătoarea, cunoscută sub numele de Limba Noastră, este sărbătorită de vecinii de peste Prut încă din 1990.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *