logo
Search
Generic filters
Exact matches only

3 paşi prin care să te faci ascultat

tanar-cu-megafon

Există numeroase situaţii în viaţă în care simţi nevoia să te faci ascultat. Nu numai la job, mai ales dacă eşti într-o postură de conducere, ci şi în viaţa de zi cu zi, trebuie să înveţi să te exprimi în aşa fel încât cei din jur să te asculte şi să înţeleagă mesajul pe care vrei să-l transmiţi.

1. Dacă vrei să fii ascultat, ascultă şi tu la rândul tău

Spre surprinderea multora, una din cele mai eficiente metode de a capta atenţia cuiva este să le-o oferi pe a ta. Aşa că primul pas pentru a determina pe cineva să te asculte, este să îl asculţi la rândul tău. Atunci când simţi că te întrerupe constant şi că mai are multe de adăugat, opreşte-te din discursul tău şi pune-i întrebări despre problema lui. Apoi ascultă cu atenţie ceea ce are de spus. Oamenii devin mult mai receptivi şi mai deschişi dacă văd că eşti dispus să îi asculţi şi cu siguranţă te vor asculta cu mai mult interes la rândul lor.

2. Treci direct la subiect

Dacă ai impresia că uneori oamenii nu te înţeleg şi simţi nevoia să dai şi mai multe explicaţii, opreşte-te. Înainte de a începe un discurs e important să-ţi iei un minut sau două în care să-ţi faci un scurt sumar în cap. În acest fel nu te vei abate de la subiect. Majoritatea oamenilor îşi pierd interesul repede într-o conversaţie dacă observă după primul minut că nu s-a spus nimic esenţial pentru ei.

3. Verifică atmosfera

În special dacă eşti în timpul unei prezentări şi vezi că toată lumea din încăpere e atentă la telefoanele mobile sau vorbeşte, e important să ai un plan B. Trebuie să te opreşti din vorbit şi să aştepţi ca lumea să-ţi îndrepte privirea către tine. Apoi trebuie să fii pregătit cu nişte întrebări care să le capteze cu adevărat atenţia şi să-i facă să te asculte.

Nu trebuie să fii un om care stăpâneşte perfect vorbitul în public, dar aceste sfaturi îţi pot fi utile şi atunci când vrei să te faci ascultat de colegi, de subordonaţi sau pur şi simplu să-ţi expui ideile într-un cerc de prieteni.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *