Search
Generic filters
Exact matches only

4 alegeri sănătoase care îţi vor ajuta bugetul

Majoritatea oamenilor ajung la finalul lunii aproape pe minus cu finanţele, nu pentru că duc un stil de viaţă extrem de luxos, ci pentru că nu sunt atenţi la micile obiceiuri de zi cu zi care le definesc viaţa. Cea mai simplă metodă să observi unde se duc inutil majoritatea banilor e să ţii un fel de jurnal cu toate cheltuielile zilnice. La finalul lunii vei putea vedea clar care sunt domeniile în care cheltui cei mai mulţi bani şi vei putea lua deciziile necesare pentru a face economii pe viitor. Iată câteva alegeri pe care le poţi implementa pentru a duce acest plan la bun sfârşit.

Alege să foloseşti bicicleta

Poate că la muncă ţi-e puţin mai greu să o foloseşti deoarece în România nu există condiţiile necesare în cadrul firmelor pentru cei care aleg acest mijloc de transport. Dar cu siguranţă poţi merge cu bicicleta atunci când ai de făcut câteva drumuri în oraş, în loc să dai banii pe benzină sau pe taxi. În plus, vei avea parte şi de un antrenament fizic pe măsură.

Consumă alimente proaspete

Alimentele semi procesate nu sunt o alegere sănătoasă. În această perioadă, te descurci mult mai bine cu fructele şi legumele de sezon şi cu seminţe pe post de mici snack-uri, decât să dai banii pe chipsuri şi dulciuri nesănătoase.

Schimbă locul în care ieşi cu prietenii

Ştim că preferi să mergeţi la o bere sau la o pizza, dar ce ar fi dacă în schimb v-aţi vedea la o sesiune de jogging prin parc? Aveţi timp berechet de poveşti şi în plus mai şi ardeţi câteva calorii.

Mănâncă mai mult în casă

Atunci când îţi găteşti singur mâncarea ai tendinţa să faci cumpărături mult mai conştient, să nu risipeşti mâncare şi să faci alegeri  mai sănătoase. Dacă obişnuieşti să ieşi aproape zilnic în oraş şi reuşeşti să reduci acest număr la doar 2-3 ieşiri pe lună, vei descoperi că bugetul tău se va echilibra considerabil.

Cu aceste alegeri simple poţi să îţi schimbi stilul de viaţă într-unul mai sănătos şi să şi economiseşti bani. Important e să fii mult mai conştient de alegerile făcute şi să te gândeşti la ce e mai important pentru tine pe termen lung.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *