Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
2017
2017

5 lucruri pe care să le faci în 2017 pentru a avea o viață mai bună

Fiecare început de an este entuziasmant, oamenii își fac planuri, își pun în minte provocări, dar încet lucrurile intră în normal și cei mai mulți uită de promisiunile pe care și le-au făcut la intrarea în noul an.

Dincolo de planurile care țin de latura materială, psihologii ne sfătuiesc să ne concentrăm mai mult pe partea care ține de emoții, motivare, relații interpersonale.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le facem în 2017, pentru a avea un an mai bun decât precedentele:

 1. Renunță la sentimentele reprimate

  De câte ori nu ați fost puși în situația de a nu spune cuiva ce sentimente aveți față de acea persoană (fie că vorbim de o iubire secretă, un șef insuportabil, un prieten care a greșit, un coleg egoist etc)? Psihologii atrag atenția că astfel de sentimente afectează atât sănătatea fizică, cât și psihică, creează blocaje și chiar provoacă o scădere a stimei de sine sau depresie.

 2. Ieși din zona ta de confort

  Poate fi un lucru dificil să ieși din zona de confort pentru că fiecare dintre noi suntem obișnuiți cu rutina zilnică. Toată aceste obiceiuri nu fac altceva decât să ne plafoneze, să ne blocheze într-un punct din care nu mai vrem să ieșim pentru că ne este comod. Pentru a-ți depăși zona de confort călătorește în destinații necunoscute, învață lucruri la care nu te-ai gândit niciodată, încearcă un alt stil de viață, alt stil vestimentar etc. și lista poate continua la nesfârșit.

 3. Investește mai mulți bani în tine

  Aici poate fi vorba despre pregătirea profesională, sănătate, vestimentație, vacanțe, călătorii etc. Fă lucururile care îți plac, descoperă noi pasiuni și hobby-uri și învață să te iubești mai mult pe tine.

 4. Scapă de acele persoane care îți dăunează

  Poate de cele mai multe ori nu conștietizăm, dar fiecare dintre noi avem în viața noastră oameni care ne țin pe loc, ne creează o stare proastă ori de câte ori intrăm în contact cu ei, ne vor în preajma lor doar atât timp cât au ceva de câștigat. Deși poate fi o misiune grea, scapă de aceste persoane toxice, care nu vor face altceva decât să te tragă în jos sau să te demoralieze.

 5. Renunță pe cât posibil la stres

Stresul face partea din viața noastră și oricât ne-am strădui el ne urmărește peste tot. În limita posibilităților, renunță la stresul inutil, cum ar fi de exemplu stresul cauzat de situațiile pe care nu le poți controla, care nu depind de tine. Cu cât stresul este mai redus cu atât procedeul de îmbătrânire este mai lent.

Cover - Sursă foto: pixabay.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *