Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere înainte să deschizi un magazin online

În momentul de față, magazinele online prind avânt, în detrimentul celor fizice. Acest lucru este amplificat de viața agitată și alertă pe care majoritatea dintre noi o deținem. Iar pentru că oricine poate deține un magazin online, iată câteva lucruri pe care ai nevoie să le știi pentru ca acesta să funcționeze la nivel optim:

Alege platforma de E-commerce cu grijă

Alegerea platformei de E-commerce cu care vei lucra este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le faci înainte să deschizi magazinul. Sfatul nostru este să alegi o platformă cunoscută, precum Magento, cu care lucrează majoritatea vânzătorilor online, pentru că astfel nu îți vei prinde capul cu probleme pe care nu le vei putea rezolva în timp util.

Alege un hosting pe server independent și un IP dedicat

O altă decizie care trebuie luată la început, dar care este esențială pe termen lung este hostingul pe care îți găzduiești site-ul. Asigurându-te că acesta este găzduit pe un server independent, vei avea garanția că magazinul tău online va avea o viteză de încărcare foarte bună, că va fi funcțional tot timpul (sau în 99.99% din timp) și că ai backup făcut pentru toate informațiile de acolo. Ține cont și de faptul că, în online, viteza de încărcare este un factor decizional în vânzări. Pe lângă acest aspect, mai intervine și problema IP-ului. Un IP dedicat presupune ca acesta să fie utilizat doar de magazinul tău, astfel încât să nu întâmpini probleme. Este recomandat în special site-urilor care desfășoară campanii SEO sau care au nevoie de setări speciale pentru email.

Asigură-te că ai certificate SSL

Un certificat SSL este important pentru că ajută la securizarea informațiilor pe care clienții tăi le introduc în procesul de finalizare al comenzii pe site. Astfel, detaliile personale și informațiile bancare sunt protejate de eventuali hackeri și hoți de identitate. În plus, certificatul SSL ajută și la un ranking mai bun în Google, dar oferă și un plus de încredere clienților tăi.

Asigură-te că ai o echipă tehnică bună

Dacă te-ai hotărât să îți găzduiești magazinul online pe un server VPS, următorul pas e să te asiguri că echipa tehnică de la compania de hosting este una aptă să se confrunte cu orice problemă întâlnită. Aceștia vor trebui să îți poată configura și optimiza platforma, să îți monitorizeze site-ul ca să nu cadă și că este accesibil pe toate dispozitivele, ca să nu ai probleme de acest gen.

De ce ai nevoie de un server VPS dacă ai un magazin online

De ce ai nevoie de un server VPS dacă ai un magazin online? Pentru că, spre deosebire de un site de prezentare, tu poți pierde bani dacă site-ul tău nu funcționează corespunzător. Dacă magazinul e căzut, nu vei putea face vânzare. Serverele VPS cu stocare SSD sunt mai potrivite pentru un magazin online, tocmai pentru că site-ul poate fi optimizat corespunzător și performanța acestuia poate crește cu până la 300 de procente. Spre deosebire de un server clasic, pe unul VPS viteza de încărcare a site-ului tău poate fi îmbunătățită de la 6 secunde, până la 1 secundă. Iar atunci când magazinul se încarcă pe monitorul clientului într-o secundă, există șanse mai mari ca acel om să cumpere de acolo.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *