Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 obiceiuri care te fac mai plăcut

Să fii perceput ca având o personalitate plăcută este un lucru important în viață, în special la locul de muncă. Asta pentru că oamenii care sunt plăcuți de restul, obțin mult mai ușor lucrurile de care au nevoie, inclusiv încrederea din partea celorlalți. Pe parcursul vieții, vei descoperi că obiceiurile pentru care semenii tăi te consideră plăcut sunt relative. Totuși, iată 5 obiceiuri care sunt general valabile:

Ajută-i pe ceilalți să se relaxeze

Dacă tot ce faci e să contribui la stresul colegilor tăi, cu siguranță nu ești plăcut de către aceștia. În schimb, încearcă să creezi o stare zen în jurul tău, în sensul că nu trebuie să devii stresat din orice problemă minoră. Atunci când ai probleme, încearcă să nu te răzbuni pe colegi.

Nu fi egoist

Elimină egoismul din viața ta și învață să te bucuri pentru succesele altora sau chiar ajută-i să le obțină. Văzând că au în tine un aliat și nu o potențială amenințare, vei deveni instant mai plăcut. Ține minte că sentimentele negative sunt normale, însă alege să le folosești într-o manieră productivă și pozitivă pentru toată lumea.

Înlătură negativismul

Încearcă să nu fii acea persoană care spune de fiecare dată că ceva nu poate fi făcut. Nu fi nici persoana care sugerează că ceva nu e făcut bine, decât atunci când e făcut în maniera ta. Străduiește-te să îți păstrezi mintea deschisă la sugestii noi și metode neconvenționale.

Fii flexibil

Este important să nu rămâi ancorat într-o situație de tipul „așa știu că funcționează și nu încerc nimic altceva de frică să nu funcționeze la fel de bine”. Uneori, rezolvarea unei probleme nu o soluționează și pe cea de-a doua, chiar dacă aceasta este aproape identică cu prima. În plus, atunci când îți adaptezi comportamentul problemei pe care încerci să o rezolvi, ai mai mari șanse să înțelegi de ce a apărut aceeastă dificultate.

Fii diplomat

Onestitatea e un joc care poate fi jucat în două feluri: diplomatic și brutal. Poate că îți place să spui mai direct ceea ce simți sau ceea ce nu e bine, însă gândește-te la modul în care o zici. Critica constructivă tinde să fie acceptată mai ușor dacă persoana este abordată într-o modalitate diplomatică și nu se simte atacată.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări