Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
limbaj corporal
limbaj corporal

5 sfaturi de limbaj corporal când ești la serviciu

Când comunici cu cineva, te folosești involuntar și de anumite gesturi care transmit diferite mesaje. Câteodată însă ce spui și ce transmiți nu sunt în concordanță. Trebuie să înveți să îți stăpânești limbajul corpului astfel încât să îți susții vorbele prin comportament. Iată câteva sfaturi care să te ajute să obții acel job sau proiect pe care crezi că îl meriți, sau pur și simplu să fii mai convingător la birou.

1. Menține contact vizual

Contactul vizual este foarte important atunci când porți o conversație. El transmite deschidere, curiozitate, atenție și sinceritate. Trebuie totuși să controlezi cât timp menții contactul vizual. Dacă et uiți prea intens în ochii partenerului de conversație, poți fi perceput ca agresiv sau intimidant.

2. Stai drept

Postura ta oferă interlocutorului câteva indicii despre cât de încrezător ești în ceea ce spui. Ține capul sus și spatele drept atunci când vrei să fii convingător și încrezător. Te va ajuta nu doar să îți convingi interlocutorul, ci și să îți îmbunătățești încrederea în tine pe viitor.

3. Redu ticurile nervoase

Ticurile nervoase precum încolăcirea părului pe deget sau jucatul cu un pix pot arăta că ești neinteresat sau plictisit. Cel cu care vorbești se poate simți ofensat de comportament, iar într-un mediu profesional, asta îți poate aduce repercursiuni. Încearcă să controlezi nevoia de a bate din picior sau de a închide și deschide un pix în continuu. Astfel vei da impresia că atenția ta este direcționată spre conversația pe care o porți.

4. Zâmbește

Dacă atunci când porți o conversație, zâmbești, înseamnă că ești primitor și deschis la ceea ce se discută. Vei fi perceput ca un om prietenos, de încredere și pe care se poate pune bază. În plus, zâmbetul e contagios. Asta înseamnă că dacă tu zâmbești, interlocutorul tău se va simți mai apropiat de tine și se va relaxa, zâmbind și el la rândul lui.

5. Exersează strânsul mâinii

Prima impresie contează. Atunci când mergi la un interviu și angajatorul îți oferă mâna, fii ferm. Strânge mâna în așa fel încât să se simtă că ești stăpân pe tine. Ai grijă însă să nu ai o prindere prea strânsă. Dacă strângi prea tare mâna cuiva, e posibil să fii considerat agresiv. Atunci când întinzi mâna cuiva, asigură-te că faci asta cu palma în sus. Asta denotă încredere și deschidere din partea ta. Dacă îți este oferită o mână cu palma în jos, înseamnă că acea persoană vrea să se simtă în control, să domine situația. În funcție de situația în care te afli, e indicat sau nu să permiți un astfel de gest (atunci când îți ceri iertare de exemplu, poți să-i arăți persoanei respective că vorbești serios, lăsând-o să preia controlul asupra salutului).

Acum că știi mai multe despre limbajul corpului tău, este timpul să încerci aceste sfaturi când te întâlnești cu situații ca cele expuse.

Citește și Sfaturi pentru relațiile la distanță

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *