Search
Generic filters
Exact matches only

Avantajele și dezavantajele albirii dinților

Albirea dentară este una dintre cele mai căutate proceduri estetice din lume. Toată lumea vrea să aibă dinți albi și mulți apelează la cabinete stomatologice sau produse speciale pentru a-și înălbi dinții. Dacă și tu faci asta sau te gândești să apelezi la albirea dentară, citește întâi avantajele și dezavantajele pe care ți le prezint mai jos și hotărăște care este măsura potrivită pentru tine.

Albire cu pastă de dinți

Pasta de dinți este destinată în principal curățării efective a petelor de pe suprafața dinților. În periaj, petele sunt îndepărtate, iar dinții își recapătă culoarea naturală. Asta poate fi perceput ca albire. Există însă câteva paste de dinți care conțin soluții abrazive care pot să pătrundă mai adânc în dinte și să îl deschidă la culoare

Avantaj: Acționează în câteva minute de periaj.

Dezavantaj: Pasta de dinți poate albi doar cu o nuanță dinții și doar în 40% din cazuri se observă diferența.

Albire cu geluri și benzi

Există suficiente tratamente gel și benzi de albire a dinților pe piața cosmetic. Acestea promit să albească în timp, între 3 și 5 nuanțe. Aceste tratamente conțin peroxid (apă oxigenată) care acționează la nivelul dinților pentru a-i albi.

Avantaje: Albirea se observă în câteva zile de la începerea tratamentului și durează aproximativ 4 luni; se poate face acasă.

Dezavantaje: E nevoie să aplici tratamentul zilnic, timp de 14 zile; pot fi costisitoare; pot cauza sensibilitate dentară și iritații pe gingii.

Albire la stomatolog

Albirea dinților la stomatolog este cea mai de lungă durată opțiune și este făcută pe parcursul a mai multor ședințe, cu ajutorul unor geluri de albire și a unui laser sau lumină specială care le activează.

Avantaje: această procedură poate avea efecte vizibile pe o perioadă de până la un an; o ședință durează cam 30 minute.

Dezavantaje: este cea mai scumpă metodă de albire; e nevoie de mai multe ședințe pentru a avea un rezultat dramatic.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *