Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
sucuri proaspte
sucuri proaspte

Beneficiile detoxifierii cu sucuri proaspete

V-aţi întrebat vreodată de ce este mai indicat să consumăm sucuri din fructe sau legume, în loc să le consumăm întregi? Substanţele nutritive din ele sunt aceleaşi chiar dacă decidem să le consumăm ca atare sau să le transformăm în suc. Cu toate acestea, specialiştii ne asigură că deficitul de vitamine şi minerale poate fi echilibrat mult mai repede atunci când consumăm sucuri proaspete, deoarece acestea sunt mai uşor de digerat şi de asimilat.

Atunci când vorbim de toxine, ne referim la orice substanţă care are un efect nociv asupra organismului. Toxinele provin fie din alimentaţie, din atmosferă sau din administrarea de medicamente. Atunci când avem o cantitate mare de toxine în organism, apar simptome precum oboseala, migrenele, o capacitate mai slabă de concentrare, afecţiuni dermatologice, creşterea în greutate sau chiar răceli mai frecvente.

Există chiar şi o terapie care tratează boli grave precum cancerul, numită terapia Gerson (după numele medicului care a patentat-o) care propune o cură de minim 7 zile cu sucuri proaspete pentru eliminarea toxinelor. Doctorul Gerson susţine că o astfel de cură va acoperi carenţele de vitamine şi minerale, va echilibra digestia şi va întări sistemul imunitar, plus că o serie de afecţiuni vor fi vindecate la finalul celor 7 zile.

Există persoane care au ţinut o astfel de dietă chiar şi 60 de zile şi pe lângă scăderea în greutate şi energizarea organismului, au descoperit că li s-au vindecat o serie de afecţiuni pe care le tratau cu medicamente.

Este recomandat ca sucurile de fructe să se consume dimineaţa, deoarece conţin o catitate mai mare de zahăr ce va putea fi eliminată pe tot parcursul zilei. Ţinând cont că suntem în plin sezon al căpşunilor, vă puteţi delecta dimineaţa cu câte un smoothie făcut din banane, kiwi şi căpşuni. O reţetă plină de vitamine este şi combinaţia de morcov cu măr şi sfeclă roşie. Dacă la început consideraţi că sucurile nediluate sunt prea puternice pentru organism, puteţi să adăugaţi apă şi să scădeţi zilnic din cantitatea adăugată.

Conform siteului www.csid.ro, unul dintre cele mai apreciate sucuri este cel de morcovi deoarece stimulează pofta de mâncare şi ajută digestia, cicatrizează formaţiunile ulceroase gastro-intestinale, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase şi ajută la menţinerea structurii osoase a dinţilor.

Chiar dacă primele zile ale unei astfel de detoxifieri, în care e recomandat să se consume exclusiv sucuri proaspete trec mai greu, beneficiile asupra sănătăţii şi vitalităţii organismului vor fi vizibile într-un timp destul de scurt. Şi dacă simţiţi că un astfel de regim este prea drastic pentru voi, încercaţi măcar să înlocuiţi micul dejun cu un astfel de preparat sau să-l consumaţi ca şi gustare în prima parte a zilei.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *