Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să avansezi în carieră

Una dintre marile probleme cu care ne confruntăm în această eră digitală este calitatea informaţiei pe care o găsim în mediul online. Poate nu ţi se pare că asta are prea multe de-a face cu succesul în carieră, dar adevărul este că multitudinea de site-uri şi de articole care îţi dau sfaturi de multe ori neavizate, te influenţează fără să îţi dai seama. Mulţi oameni ajung să se bazeze pe aceste sfaturi şi să ia decizii pripite în legătură cu cariera lor. Fie că într-o zi decid că e mai bine să se lase de job şi să devină antreprenori, fie că merg pe ideea de freelancer sau decid că vor da lovitura prin crearea unui blog.

Mulţi dintre noi încercăm să ne dăm seama constant care sunt lucrurile care ne diferenţiază faţă de cei din jur şi ne ajută să avansăm în cadrul companiei. Adevărul este că principiile clasice încă sunt la modă şi managerii de companii caută aceleaşi calităţi la angajaţi. Iată câteva dintre acestea:

Fă lucruri concrete

Unul dintre cele mai bune semne de leadership este faptul că eşti capabil să duci un lucru la capăt şi să prezinţi nişte rezultate. Nimic nu va putea înlocui asta şi de aceea sunt căutaţi oamenii proactivi care ştiu să delege sarcini şi să ia decizii.

Asumă-ți riscuri

Dacă atunci când vezi o problemă, vii cu un plan bine pus la punct şi explici pas cu pas cum va fi dus la capăt, vei fi considerat un adevărat leader, chiar dacă propui o variantă ce implică riscuri. Dovedeşti faptul că ai un caracter puternic şi poţi trece peste situaţiile de criză.

Exprimă-ți clar punctul de vedere

Dacă în cadrul companiei eşti înconjurat de oameni care doar sunt de accord cu cei din conducere pentru a le fi pe plac şi nu au curajul să abordeze adevăratele probleme cu care se confruntă compania, trebuie neapărat să îţi exprimi clar punctul de vedere. Dacă e o firmă serioasă, vor aprecia feedback-ul sincer şi dorinţa ta de a îmbunătăţi lucrurile. Dacă nu, e cazul să te gândeşti la un alt angajator, deoarece eşti mult prea valoros pentru a rămâne într-o astfel de firmă.

Asumă-ți responsabilitatea

Vechea zicală „cine se scuză se acuză” este valabilă mai mult ca oricând și în prezent. Mai ales dacă eşti într-o poziţie de management, trebuie să accepţi eşecurile şi să cauţi soluţii pentru a redresa situaţia, nu explicaţii pentru lucrurile care au mers prost. Un angajat eficient caută răspunsuri, nu scuze.

Dacă ai calităţile descrise mai sus sau măcar o parte dintre ele, cu siguranţă nu ai nevoie de altfel de sfaturi pentru a avansa în carieră. Bazează-te pe cunoştinţele tale, păstrează-ţi integritatea şi încrederea în tine şi cu siguranţă vei ajunge în top.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *