logo
Search
Generic filters
Exact matches only

3 întrebări care te vor ajuta să-ţi găseşti punctele forte în carieră

Fiecare dintre noi avem o calitate care ne diferenţiază de ceilalţi. Sunt acele lucruri, sau acel lucru specific, pe care îl facem diferit şi mult mai bine decât alţii şi care ne distinge de restul mulţimii. E avantajul nostru competitiv atunci când trebuie luate anumite decizii importante. Cu cât îţi identifici mai rapid aceste puncte forte şi vei munci ca să le dezvolţi în plus, cu atît mai repede vei avansa în carieră. Iată 3 întrebări pe care trebuie să ţi le pui pentru a descoperi care sunt aceste super puteri.

  1. Ce abilităţi ai vrea neapărat să-ţi dezvolţi? Cu cât devii mai bun la ceva, cu atât vei avea tendinţa să faci acel lucru tot mai des şi să-ţi doreşti mai multe sarcini din acea arie. Cu cât vei repeta acea sarcină, cu atât vei acumula mai multe cunoştinţe din domeniul respectiv. Cu cât vei fi mai pasionat de munca ta şi de anumite aspecte specifice din ea, cu atât vei deveni mai competitiv pe piaţa muncii.
  2. Ce faci foarte bine şi e complet inovator pe piaţa? Multe companii se distanţează din start de celelalte deoarece îşi setează standarde foarte înalte pe care ceilalţi nu le pot atinge uşor. Întreabă-te mereu care este talentul sau abilitatea care te poate diferenţia de ceilalţi angajaţi. Ce experienţe ai care sunt neobişnuite pentru piaţa muncii? Dezvoltă-ţi aceste abilităţi şi vei deveni o parte indispensabilă a echipei.
  3. Cum poţi să combini acele abilităţi unice pe care le ai şi să devii mai eficient? Experienţa ta individuală te poate propulsa spre succes. Poate eşti un ingineri care se pricepe şi la scris sau un om de marketing care e bun şi la codare. Trebuie să te gândeşti bine care sunt abilităţile pe care le poţi dezvolta şi combina astfel încât să devii un adversar de temut.

Nu trebuie neapărat să ai o super-putere concretă. Unii din cei mai faimoşi oameni de succes nu au avut o abilitate specifică, dar au fost capabili să vadă anumite conexiuni, să vadă imaginea de ansamblu şi să îi motiveze pe ceilalţi. Indiferent care este abilitatea ta specială, foloseşte-o ori de câte ori ai ocazia la job şi dezvolt-o pentru a avansa în carieră.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *