Search
Generic filters
Exact matches only

Cum se folosesc spirulina și chlorella

spirulina, chlorella

Despre avantajele consumului de spirulină și chlorella s-a scris mult și se discută la fel de mult. Aceste microalge blue-green îți pot aduce echilibrul în organism, prin faptul că ajută ficatul și rinichii să elimine metalele grele și toxinele – însă beneficiile lor pentru organism sunt cu mult mai numeroase.

  1. Ce trebuie să știi despre spirulină

Microalgă de culoare verde-albăstruie, spirulina (Arthrospira platensis) are forma unei spirale. Conținutul său bogat în proteine vegetale, minerale și vitamine îi susține numeroasele beneficii asupra organismului uman. Să nu uităm că spirulina este una dintre sursele cele mai bune de vitamine B12, B9 (acid folic) A, F și E, minerale precum fierul și cuprul, aminoacizi esențiali, proteine (65%), beta-caroten, clorofilă, ficocianină ș.a.m.d.

  1. Ce trebuie să știi despre chlorella

Algă unicelulară de dimensiuni foarte mici, chlorella conține o cantitate foarte mare de clorofilă, numeroase vitamine (în special din grupa B) și minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, iod), aminoacizi (inclusiv aminoacizii esențiali), beta-caroten, proteine ș.a.m.d.

Cum poți să consumi spirulina și chlorella

Poți să găsești produse cu spirulină și chlorella sub formă de pudră sau tablete, numai că trebuie să ai în vedere că varianta raw-bio și cu peretele celular spart este cu mult superioară tabletelor uscate la mai multe de 40 grade C – procedeu de obținere în care majoritatea nutrienților se pierd din cauza uscării excesive – în plus, este și mai ieftină.

În ce condiții clinice te poți bucura de beneficiile pe care cele două alge le au

  • Dereglări ale echilibrului acido-bazic: ambele microalge conțin numeroase minerale care contribuie la menținerea unui echilibru acido-bazic, ușor de dereglat printr-un regim alimentar deficitar și al unui stil de viață haotic;
  • Acnee: conținutul în vitamina A determină o funcționare optimă a glandelor sebacee;
  • Anemie: prin consumul acestor două microalge se elimină deficitul de fier și, mai mult, se asigură fixarea acestui mineral în sânge prin aportul vitaminelor E, B12 și B9, dar și al cuprului și al altor elemente esenţiale pe care le conțin;
  • Boli cardiovasculare: ambele conțin vitamine și minerale cu rol important în reducerea riscurilor de boli cardiovasculare. Spre exemplu, rolul vitaminei A de a combate scleroza vaselor de sânge este binecunoscut, vitamina E reduce riscul emboliilor, vitamina F pe cel al formării depozitelor de colesterol pe artere, iar magneziul contribuie mult la o funcționare optimă a mușchiului cardiac;
  • Dismenoree: durerea menstruală poate fi diminuata datorită conținutului de vitamina A. Pe de altă parte, starea de oboseală pe care multe femei o acuză în timpul perioadei ciclului menstrual poate fi prevenită datorită conținutului de fier;
  • Boli de piele: vitaminele B, A și E, sunt foarte benefice pentru piele – dacă vitamina B îi stimulează metabolismul, A îi întârzie îmbătrânirea, iar E o tonifică, printre altele.
  • Sistemul imunitar deficitar. Atât spirulina, cât și chlorella, prin numeroșii nutrienți pe care îi conțin, stimulează sistemul imunitar crescând producția anticorpilor și a altor celule cu rol activ în eliminarea infecțiilor și a unor boli.
  • Boli ale ochilor: betacatotenul și antioxidanții asigură o vedere mai bună, însă cele două microalge conțin și luteină, ceea ce înseamnă că sunt foarte eficiente și în ameliorarea hipertensiunii oculare, cataractei și retinopatiei.

Acestea sunt doar o parte a avantajelor pe care spirulina și chlorella le au, însă în continuare se fac cercetări pentru a li se demonstra eficiența în tratarea cancerului, a bolilor de ficat, obezității ș.a.m.d.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *