Creativitatea se află în fiecare dintre noi însă de multe ori aceasta trebuie descoperită și utilizată la adevăratul ei potențial. Lucrurile inovative au fost întotdeauna inventate de cei care nu s-au temut să își pună în practică ideile.
Fiecare om este creativ într-un fel sau altul, pentru că, indiferent de domeniul în care activează are nevoie de puțină creativitate pentru a realiza proiecte noi sau pentru a le îmbunații pe cele deja existente. Chiar și ideile noi au la bază creativitatea celor care le-au propus.
Oamenii creativi sunt oameni inovativi
De obicei persoanele creative sunt pasionate de cultură. Interacțiunea cu restul oamenilor creativi, participarea la diverse evenimente culturale și lecturarea unor cărți îi poate ajută să își dezvolte creativitatea, dar și să găsească soluții inovative pentru diverse situații.
Ideile noi sau proiectele inovatoare sunt tot timpul binevenite pentru că prin intermediul acestora societatea evoluează, iar oamenii reușesc să rezolve mai ușor situațiile cu care se confruntă, fie că ele vin din viața personală sau profesională.
Rezolvi probleme pe care altfel nu le-ai vedea
În plus, persoanele inovative au fost întotdeauna apreciate la locul de muncă. Majoritatea angajatorilor își doresc să aibă în echipa lor cel puțin o persoană creativă, indiferent dacă slujba presupune acest lucru sau nu. O persoană creativă este foarte probabil să vină tot timpul cu idei noi sau să ofere perspective diferite de abordare a unor proiecte, pe care alții nu le văd. De asemenea, aceasta va găsi tot timpul o rezolvare la problemele cu care se confruntă, indiferent dacă acestea vin din sfera profesională sau nu.
Totuși, creativitate nu înseamnă tot timpul să fi inovativ în tot ceea ce faci. Există multe persoane creative sunt persoane curioase, care se uită tot timpul în jur și pun multe întrebări, iar în urma răspunsurilor primite încercă să găsească soluții noi, mai practice.
Poate deveni o terapie
Creativitatea poate fi privită și ca o terapie, în special de către persoanele care au înclinații artistice. Uneori, faptul că realizezi ceva artistic, ce necesită o imaginație bogată, te ajută să evadezi din cotidian și să uiți, pentru câteva ore, de problemele cu care te confrunți.
Creativitatea de natură artistică necesită și foarte multă concentrare și atenție la detalii de aceea atunci când scrii, pictezi, desenezi, sculptezi sau modelezi în lut nu ai timp să te gândești la altceva.
Poate deveni o sursă de venit
Persoanele creative își pot transforma această abilitate într-o sursă de venit. De obicei aceste persoane sunt mai dispuse să încerce concepte noi sau „să se joace” cu lucrurile din jurul lor până când le găsește o utilitate practică,
Oricare ar fi rezultatul final, ideile puse în practică sunt tot timpul mai valoroase, decât cele care nu au avut o finalitate concretă. Iar cu timpul, aceste idei se pot îmbunătății, astfel încât, pe viitor ele s-ar putea transforma într-o sursă de venit sau ar putea contribuii la scăderea unor cheltuieli.
Așadar, creativitatea ne poate ajuta să găsim soliții ingenioase la situațiile cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi, însă, pentru a reuși acest lucru trebuie să avem curajul să ne punem în aplicare ideile.